Rengjøring med Vodka

September 16

Vodka er ofte hyllet som et mirakel rengjøringsmiddel og kan brukes til å rense en overraskende rekke husholdningsartikler. Det er ikke perfekt for hver rengjøring jobb, men og det er nødvendig å spot-test vodka på underlag slik det gjør ingen skade.

Stoffet flekker

Gress, blekk og mat lager ofte veien til sofaer, tepper, klær og andre stoffer. For å fjerne dem, dypp en ren, lofri klut i vodka og gnir det på flekken. Kontroller at du teste vodka på et iøynefallende område først for å sikre at alkohol ikke misfarges stoffet fargestoff. Vodka fungerer også som et stoff oppfriskningskurs når uønsket lukt finner veien inn i stoffene. For å friske opp din stoffer eller stinkende sko med vodka, hell den i en sprayflaske og spritz det på fornærmende stoff. Alkohol vil drepe lukt-forårsaker bakterier og så fordamper, etterlot ingen lukt.

Glass, retter og andre blanke overflater

Det kan være vanskelig å rengjøre blanke overflater som Vinduer, dører, glass, stål og porselen uten innlevering bak striper. Men vodka vil gjøre utslaget. Bare blande like deler vann og vodka i en sprayflaske og spray den på Vinduer, dører og speil. Tørk løsningen tilbake med en lofri klut eller krøllet aviser for en stripefrie glans. For mindre jobber eller merkelig formede overflater som porselen knotter, spray blandingen på en ren klut og tørk overflaten. Vodka kan hjelpe deg ren væske og andre retter, samt. Legge inn til din skvip før takle fettete gryter, panner og kokte retter hjelper kutte tøff matlaging fett og klart skyet glass.

Mugg og såpe avskum

Selv om det er langt fra brennevin skap, vurdere å holde en flaske vodka på badet, der du kan bruke den til å fjerne såpe avskum og mugg. Spray ufortynnet vodka på badekar og dusj veggene og la den stå i 20 minutter. Når tiden er ute, kan såpe avskum fjernes med en fuktig klut eller svamp og mugg feid bort med en scrub pensel. Hvis mugg på fugemasse, bruk en tannbørste eller fugemasse børste for å bedre rekkevidde mellom flisene.

Desinfeksjonsmiddel: Et ord av forsiktighet

Vodka er ofte hyllet som et desinfeksjonsmiddel, og noen hevder det har samme antiseptisk makt som rensevæske. For å desinfisere med vodka, spray du bare det på overflaten rengjøres, enten det en skjærebrett, kjøkkenbenken eller toalettsetet. Tillate vodka å sitte i noen minutter og skyll det bort med en ren og fuktig klut. Mens denne rengjøring praksis absolutt ikke vondt noe, er det noen debatt om hvor mye det hjelper. Vodka er 80 bevis, det er bare 40 prosent alkohol. Dette kan være mot potente nok til å drepe alle bakterier. Rubbing alkohol inneholder en større prosentandel av alkohol enn vodka, så kravet at de begge har samme desinfiserende makt kan være oppblåst.