Pulverisert blekemiddel for rengjøring

June 14

To vanlige typer blekemiddel er tilgjengelige for hushold renhold, nemlig flytende klor og pulverisert oksygen blekemiddel. Flytende klor er vanlig å bleke klær og desinfisere overflater. Det kan drepe mold, løsne skitt fra grout og fjerne moss. Flytende klor er et etsende stoff som kan irritere lungene, øyne og hud hvis du kommer i kontakt med den. Det kan også være giftig hvis det er ved et uhell svelges. Pulverisert blekemidler er et trygt alternativ til flytende klor.

Produksjonsprosessen

Produsenter lage pulverisert blekemiddel ved behandling av brus ash, et naturlig produkt, med hydrogenperoksid. Pulveret brytes ikke ned med innføringen av oksygen, men det vil ta lengre tid hvis du lagrer den i en lufttett beholder. Mest pulverisert blekemiddel er produsert i Kina, Sør-Korea og USA.

Kjemisk reaksjon

Når oksygen blekemiddel blandes med vann bryter det ned til vann og oksygen. Dette fører hele løsningen boble og skum. Denne boblende fizzes over skitt og rusk på overflaten så mye som er faktisk løsner det. Dette kan ikke alltid hindre deg fra å skrubbe skitt unna, men det sikkert vil begrense hvor mye tid du bruker skrubbe overflater.

Pulverisert blekemiddel fordeler

En av de største fordelene med å bruke pulverisert blekemiddel er at det erstattet giftige klor, som ikke bare er farlig for helsen din, men er også skadelig for miljøet. Pulverisert blekemiddel er også mer effektiv i å fjerne flekker fra tepper, møbeltrekk og sengetøy enn klor. Pulverisert blekemiddel har også lang holdbarhet, og det opprettes ikke giftige gasser hvis du blande den med andre husholdning rengjøringsmidler.

Pulverisert blekemiddel ulemper

Pulverisert blekemiddel har sine ulemper. Det pleier å være dyrere enn andre rengjøringsmidler. Det også kan ikke brukes før det oppløses fullt i vann. Dette kan legge til flere minutter rengjøring rutine. Det kan også ta lengre tid å arbeide enn andre rengjøringsmidler.