Problemer med å finne tettheten av tre

December 11

Problemer med å finne tettheten av tre

Tettheten av et stoff er masse per volum. Det er flere måter du kan finne eller måle tetthet. Når du måler tettheten av tre, men gir hver av disse metodene visse utfordringer.

Typer

Måle tettheten av tre ved å måle lengde, bredde og høyde på et rektangulært stykke tre, og deretter veier tre og dele massen av volumet. Du kan også finne eller beregne volumet av tre ved å bestemme sin oppdrift ved å plassere den i vann for å se om det flyter eller synker, eller veier det og deretter plassere den i nettet for å se hvor mye volum det fortrenger.

Problemer

Tre er et composite materiale, en heterogen blanding av forskjellige stoffer, så tetthet kan ikke uniform eller konstant. Tettheten av bark, for eksempel vil være mindre enn tettheten av artene. Videre har tre fra ulike arter av trær forskjellige tettheter også.

Betraktninger

Måle lengden, bredden og høyden på et stykke tre fungerer bare godt hvis det er rektangulære. Ellers ville du trenger en mer avansert tilnærming til måle tetthet. Plasserer tre i væske, som vann, betyr også at du må ta mål umiddelbart, fordi tre kan suge opp vann gradvis, som vil endre resultatene av målinger.