Poppel stubbe kontroll

December 11

Poppel stubbe kontroll

Poplars, inkludert cottonwood og aspen, er raskt voksende trær som er vanligvis kortvarige, men har evnen til å produsere lunder av trær fra roten suckers. De har bred-sprer røtter og evnen å spirer ny vekst fra hvor som helst på anlegget. Disse egenskapene gjør poppel stubber svært sannsynlig å spire når de har blitt kuttet ned og svært vanskelig å drepe helt.

Mekanisk styring

Mekanisk styring består av trekke suckers som kommer opp fra røttene og sliping stump. Selv om denne metoden er effektiv for de fleste trær, vil det ikke være effektive for medlemmer av poppel slekten. Deres omfattende, gratis-spirende rotsystem kan holde produsere suckers og økende lenge etter den opprinnelige treet er kuttet. Gjentatte trekke eller klippe av suckers kan til slutt være effektive, men bare hvis du er vedvarende og fjerne suckers regelmessig.

Kulturell kontroll

Luke barrierer, mulches, brenning og beite av geiter er metoder for å kontrollere invasiv planter, men er ikke effektivt med poppel stubber. I de fleste tilfeller er det andre planter i nærheten som vil du ikke brent, beitet eller drept. Selv om det ikke er tilfelle, poppel røtter dekke så stor utstrekning at Luke barrierer er ikke generelt sett vellykket, spirer så energisk noen mulches vil stoppe dem geiter vil spise annen vegetasjon først og brenner vil fjerne stump men ikke røttene som underjordiske.

Biologisk kontroll

Innføringen av poppel skadedyr eller sykdommer kan virke som den ideelle løsningen; men fordi det er så mange poplene brukes i landskap, bevisst innføre en pest ville mye motsette. En stubbe kan mettet med vann og dekket med gjødsel å oppmuntre fungal råte. Dette vil kvitte seg med stump, og rot vil etterhvert spre seg til røttene å stoppe rot suckering. Denne metoden er ikke rask, men det er enkelt og billig.

Kjemisk kontroll

Kjemikaliene er mest effektive for rask kontroll av poplene. Vanligvis brukes glyfosat, med eller uten triclopyr eller imazapyr. Forberede pensel kontroll formelen etter anvisningen på pakken. Spray det på sugekoppene og av spirer fra stammen. Det kan være malt på stammen å stoppe ny spirer fra fremvoksende. Dette er mest effektive når stubber fersk kuttet. Hvis treet er kuttet i noen tid, kuttet spirer og male området og noen grønne vev rundt den.

Kjemisk sikkerhet

Alltid lese hele etiketten og følg instruksjonene når du bruker kjemikalier. Alle plantevernmidler er giftig. Unngå overspray og drift som du bruker kjemikalier, konsentrert særlig, bredspektret kjemikalier som brukes i pensel kontroll. Lagre alle kjemikalier i en låst skap eller vaskebjørn utilgjengelig for dyr og barn. Ta vare ikke for å forurense innsjøer, elver og bekker. Kast av blandet kjemikalier og kjemiske beholdere riktig. Plantevernmidler etiketter er et juridisk dokument.