Planter med dekorative nagler

April 11

Planter med dekorative nagler

Dekorativ pigger, enten de er blomster eller blader, fange øyet og låne en stor interesse til landskapet. Det finnes mange typer av spiky planter å velge mellom, varierer i størrelse fra mindre enn 1 fot over 6 fot høy. Fargene varierer så mye som deres størrelse.

Spiky sukkulenter

Ingenting skrik "toppene" som agave (Agave spp.). Disse spiky sukkulenter vokse i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 6 til 11, avhengig av art, og tilbyr varierende høyder fra rundt 1 fot til 12 fot høy. Webers agave (Agave weberi) er hardføre i USDA soner 8 til 11 og har dype blå-grønne blader som når opp til 5 fot høy. For en interessant utseende, kan du vurdere blekksprut agave (Agave vilmoriniana), som vokser i USDA soner 9 til 11. Grå-grønne bladverket vendinger i ulike retninger, skape utseendet på blekksprut blekksprut. Som agaveplanter er yuccas (Yucca spp. og Hesperaloe spp.) selve symbolet på toppene. Mens de fleste varianter er en blå-grønn, noen er grønne og noen er spraglete. Medlemmer av denne slekten varierer stort i størrelse: noen er rundt 1 fot høy og andre er trelignende. For en prøve, kan du vurdere den trunked, 5-fots høye safir himmel beaked blå yucca (Yucca rostrata "Safir himmel"), som vokser i USDA soner 5 til 11. Adams nål (Yucca filamentosa), som vokser i USDA sonene 4 til 9, har 3-fots spiky, blå-grønne blader som er markert med 5-fots kremhvit spir blomster hele sommeren.

Blomst Spikes

Ridderspore elatum, som er hardføre i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 2 til 7, er en overordnet for mange av blanding tilgjengelig i dag. Nå 3 til 6 fot høy og tilbyr racemes av blomster i blått, rosa, lilla og hvit, er denne sommeren flerårig en spiky mesterverk plantet i massene. Trollbær (Trollbær (Actaea) spp.) vokser i USDA soner 3 til 9, avhengig av art, og tilbyr høye toppene av fluffy hvite blomster. Av noen Trollbær kultivarer er dypt gråsort-lilla, tilbyr enda mer intriger i hagen din. Cardinal blomster (Lobelia spp.) kommer i enten rødt (Lobelia cardinalis), som er hardy i USDA hardførhet soner 2 til 8 eller sapphire-blåfarge (Lobelia siphilitica), hardfør i USDA sonene 4 til 8. Både bærer sine fargerike blomster fra sommer gjennom tidlig høst.

Grasiøs gress

Dekorative spiky gress er vanlige aksenter i beholderen beplantning, men når den plasseres i en seng, kan de skape en grasiøs flyt av toppene og spiky klaser under aften det mild av vind. "Karl Foerster's" (myskegras x acutiflora "Karl Foerster) vokser i USDA sonene 4 til 10 og tilbyr hvit, piggete blomst topper på toppen av stående, grønne bladene. Spiky farge, kan du vurdere "Shenandoah" røde switchgrass (Panicum virgatum "Shenandoah"). Dyp lilla-rød blader fletter blant grønne bladene i 3-6 fot høye klumper.

Stikkende planter

Spiky og piggete gå hånd i hånd, og som sådan, minst én stikkende anlegget bør gjøre til shortlist av spiky planter. Havet hollies (Eryngium planum), som vokser i USDA soner 5 til 9, tilbyr stikkende, thistle-lignende blå blomster omgitt av spiky krage. Andre medlemmer av Eryngium tilbyr forskjellige farger og ser. Bear's knebukser har et like stikkende utseende, selv om den 3-fots høye hvite, lilla og grønne blomster og støttebladene tilbyr et samlingspunkt som vil fengsle øynene. Bear's knebukser er også eviggrønne, og skinnende, store bladene lage vinteren interesse USDA soner 7 til 11.