Pedagogisk informasjon på Holly trær i Texas

October 12

Pedagogisk informasjon på Holly trær i Texas

Kristtorn, formelt klassifisert som «Ilex», er en type tre med mer enn 600 varianter i Nord-Amerika. Hollies er preget av små, tykk, mørk-grønne blader med skarpe punkter langs en buet kant. Avhengig av arten, kan de spenner fra små dekorative trær til 60 fot skyggen trærne. Ulike varianter har ulike blomster og bær egenskaper. Seks arter (med dusinvis av varianter) trives i de forskjellige klimaer av Texas: Ilex opaca, Ilex decidua, Ilex coriacea, Ilex ambigua, Ilex longipes og Ilex vomitoria.

Identifikasjon

Ilex opaca er mest kjent som den amerikanske holly; andre Texas varianter av Ilex opaca inkluderer yule holly, Christmas holly og hvite holly.

Den vanligste rekke Ilex decidua i Texas er possumhaw. Eng kristtorn, sumpen kristtorn og asplenifolia kristtorn er også varianter av Ilex decidua.

Varianter av Ilex coriacea i Texas inkluderer baygall bush, inkberry kristtorn og galberry kristtorn. Ilex ambigua er kjent i Texas som Carolina kristtorn eller sand kristtorn. Ilex longipes kalles Georgia kristtorn eller Chapman kristtorn.

Yaupon, de mest vanlige og allsidig holly i Texas, er en variant av arten Ilex vomitoria. Andre variasjoner i Texas inkluderer eviggrønne kristtorn og den indiske blackdrink brekkmiddel kristtorn.

Geografi

Varianter av Ilex vomitoria, spesielt yaupon, blomstre gjennom staten Texas. Denne arten er tilpasses til de fleste typer jord i skyggen eller solen. Ilex ambigua er langt mindre vanlig i Texas, men kan bli funnet i upland og sandstranden skogområder. De andre artene av kristtorn (Ilex opaca, Ilex decidua og Ilex coriacea) alle vokse i fuktige områder av Øst Texas, spesielt i surt jordsmonn langs elvebredden og sumper.

Størrelse

Den største utvalget av holly i Texas er Ilex opaca, som vanligvis når 25 til 35 fot høy, men kan noen ganger modne opp til 60 fot. Ilex vomitoria er litt mindre, i snitt mindre enn 20 fot, men noen ganger kommer opp til 30 fot høy. tIlex decidua, Ilex coriacea og Ilex ambigua gjennomsnittlig 12 til 15 fot ved forfall. Avhengig av vann og jord forhold, kan dette området utvide til 8 føtter og opp til 20 fot. Ilex longipes er det minste utvalget av holly i Texas, sjelden overstiger 6 til 12 fot høy.

Utseende

Alle arter av kristtorn i Texas blomstrer med blomster som spenner fra lysegrønn og ubestemmelig til stor, lys og hvit. Det er stor variasjon innen hver art. Bær produsert av de ulike variantene også variere i hver art. Er rød, men også inkludere mange gult og oransje varianter. Ilex coriacea er den mest karakteristiske varianten, med en større svart steinfrukt frukt.

Sesonger

Ilex opaca, Ilex coriacea og Ilex vomitoria er alle eviggrønne arter. Blomster blomstre om våren, og frukt modner på sensommeren. Ilex decidua, Ilex ambigua og Ilex longipes er alle løvfellende arter. Blomster blomstre senere i våren eller tidlig sommer og fortsetter å vokse til frukt modnes tidlig høst. Løvfellende arter er mest fargerike snart før forlater frukt faller til bakken i September.