Omsorg instruksjoner for kalkstein kjøkken benkeplater

September 30

Omsorg instruksjoner for kalkstein kjøkken benkeplater

Kalkstein er en kalsium-rik minelagt naturlig stein som er mye brukt som dekorative byggemateriale. Kalkstein farger og teksturer varierer mye, og etter gruvedrift behandles for å oppnå ulike utførelser inkludert slipt, polert eller struktur. Ofte kalkstein er forseglet for å bevare sitt utseende og gjøre vedlikehold rengjøringen lettere.

Forseglet kalkstein

Rengjøring en forseglet kalkstein counter toppen er mye som rengjøring noen andre naturstein. Bruke et mildt rengjøringsmiddel fortynnet i vann og anvendt med en myk klut eller ikke-scratch svamp mye som du ville brukt en Teflon-belagt panne. Unngå skuremidler og scrub pads og alle syre basert rengjøring produkter som kan ripe eller etse kalkstein overflaten eller svekke effektiviteten av tetningsmasse. Det er en rekke naturlig stein rensemidler på markedet i spray og konsentrert form.En løsning av 1 ts oppvaskmiddel fortynnet i 1 gallon varmt vann er også effektiv. Tørke ned counter topper og skyll med varmt vann. Du kan tillate å tørke naturlig eller buff med en tørr håndkle for å hindre noen vann småblødninger.På kalkstein kjøkken benkeplater mottar omfattende slitasje, resealing må hver årene for å opprettholde integriteten over hele overflaten. Hvis du oppdager at kalkstein ikke frigi søl så raskt eller hvis steinen synes å flekken, er dette et sikkert tegn som resealing kalles.

Naturlig eller olje Finish kalkstein

Et alternativ til tetting limestone er å la den uferdige eller å gi den en olje finish som med mat-safe mineralolje å gi en subtil beskytter glans. Dette blir vanligvis gjort i tråd med en grov sanded eller finslipt Matt ferdig teknikk. Utette kalkstein er mye mer utsatt for flekker og vannmerking.Som forseglet kalkstein, kan utette kalkstein være vasket med varmt vann og mild såpe eller med en naturlig stein renere og en ren klut eller avlyse-ledig scrubber.Det har også en større tendens til å samle skitt og rusk i sprekker eller Pöck merker, så en gammel myk tannbørste eller Teflon trygt pensel kan hjelpe deg rense disse hvis nødvendig. Når renset og helt tørr, en frisk tynn mat-safe europium kan brukes eller kalkstein igjen helt Bart.