Om saltvann bassenger vs ikke-Salt bassenger

March 12

Om saltvann bassenger vs ikke-Salt bassenger

Flere og flere svømmebasseng eiere velger saltvann bassenger i stedet for ikke-salt-vann bassengene i dag. Ifølge en 2009 artikkel i Casual levende var ca 15 prosent av nybygg bassenget saltvann varianter i 2002. I 2009, er prosentandelen anslått til om lag 70 prosent. Mens det er mange fordeler med å velge et saltvannsbasseng over en ikke-salt vann modell, er det noen ulemper.

Historie

Saltvann bassenger begynte i Australia, som Kirstin Pires, kommunikasjonsdirektør ved tilknytning av basseng og Spa fagfolk, fortalte Washington Times. Det har vært siden ca 2004 at saltvann bassenger har funnet veien inn i mange bakgårder i USA. På den annen side, er klor brukt til å rense bassenger siden 1948, ifølge en artikkel i rekreative. I dag, er klor brukt i en rekke former på daglig rengjøring og sporadiske sjokk behandling å holde bassenger rene og trygge.

Fordeler

En av de største fordelene til å velge et saltvannsbasseng over mange ikke-salt vann er at du slipper å legge klor direkte til vannet regelmessig for å holde den ren. I stedet legges salt via en salt vann chlorinator, som forvandler salt til klorgass vannet klart og rent. Fordi det pleier å være mindre klor i vannet, finner svømmere bassenget er mer behagelig å svømme, ifølge Washington Times.

Misforståelser

Det er en vanlig misforståelse at saltvann bassenger ikke inneholder noen klor. En artikkel om Simplepoolcare.com forklarer at salt er et stoff består av både natrium og klor. Når saltet går i saltvann chlorinator, konverteres stoffet til klorgass ved elektrolyse. Klorgass deretter distribueres i vannet for å rense det og holde det klart. Forskjellen er at dette klor ikke er vanligvis så irriterende som standard kulde eller andre produkter som brukes til å rense et ikke-salt vann basseng.

Betraktninger

Både saltvann og ikke-salt-vann bassengene krever regelmessig vedlikehold for å holde seg ren og balansert. Ifølge Casual levende, ukentlig tester for pH og klor og månedlige tester alkalitet, er kalsium hardhet, stabilisator syrer og metaller viktig for begge typer bassenger. Saltvann bassenger må også en månedlig saltholdighet test. Begge bassengene trenger regelmessig sjokk behandlinger, selv om saltvann bassenger sjelden trenger en algicide lagt, ifølge Poolplaza.com.

Advarsel

En 2008 rapport i europeiske åndedretts Journal, utført av forskere fra Catholic University of Louvain i Belgia, kobler tid i et klor basseng med en høyere forekomst av noen medisinske tilstander i tenåringer. Forskerne sammenlignet barn mellom 13 og 18, som tilbrakte tid i både klorerte bassenger og bassenger renovert med andre elementer. Studien fant at fag som tilbrakte mye tid i klorerte bassenger (100 timer eller mer) hadde en mye høyere risiko for høysnue, astma og allergisk rhinitt.