Om Persimmons

September 24

Persimmons er innfødt til både Asia og Nord-Amerika. Lenge etter de fleste frisk frukt har forlatt scenen, nå disse gul-oransje til orange-rød beauties markedet for å blidgjøre ting opp. Persimmons er en deilig glede for sent høsten og tidlig vinter. Umiskjennelig høye, brede trærne er igjen naken i høst, men er dekket med den fargerike, modnes frukt. Alle persimmons inneholder garvesyre i varierende grad, noe som gir dem deres karakteristiske snerpende kvalitet når spist før helt modne. Den mer tannic varianter vil spisser munnen intolerably. Alle persimmons bør spises når myke moden selv om noen er spiselige når fast.

Historie

Persimmon treet vokser vilt i amerikanske sørøst, men har vært dyrket frukt og tre siden forhistorisk tid av indianere. Nordamerikanske innfødte ga oss det engelske navnet, som er en variant av ord på Powhatan og Algonquian Cree og Mohican. Nordamerikanske persimmons vært kjent til Europa siden tidlig på 1600-tallet. Kaptein John Smith beskrevet treet i 1609, og sa at frukten smakt, «så deilig som apricock.»Den asiatiske persimmon finnes hovedsakelig i tropiske og subtropiske områder. 600 år gammel er den eldste kjente asiatiske persimmon treet i Japan, der persimmons brukes i brygget skyld og persimmon skall brukes til farging. Veden har lenge blitt verdsatt i Japan for fancy inlays. Det også er brukt for golfklubber, men er mer vanlig i dag som materiale for høy kvalitet buer eller møbler.

Typer

De viktigste persimmon er nordamerikanske og mindre hardfør asiatiske. Asiatiske variantene vokst i Nord-Amerika er generelt podet på nordamerikanske persimmon rot lager. Innen de to hovedtypene er en rekke varianter, med frukt med varierende grad av garvesyre. Vanlig bruk refererer til mindre snerpende varianter som "Fuyu" og mer astringent typer som "Hachiya." Realiteten er at alle persimmons inneholder minst garvesyre.Mens asiatiske variantene varierer i astringency er nordamerikanske typene generelt ganske snerpende til dypt moden. Hvilke mer astringent er best så myk at du kanskje tror de er vant. Noen persimmon igjen til denne grad av modenhet vil belønne deg med kjøtt så søt vil du skrape den fra huden med tennene.En tredje type er mindre vanlig. Pollinering-variant lav-snerpende persimmons har kjøtt som er brun inni. De er kjent som goma i Japan og frukten er spist fast og skarpe. Disse høyt verdsatt varianter finnes vanligvis bare på spesialitet markeder eller bønder markeder.

Funksjonen

Persimmon treet er nyttig i landskapet og hardfør i de fleste områder i Nord-Amerika. Den har en spredning vane og vil vokse til en moderat størrelse, nyttig for skygge, men ikke overveldende landskap. Blomstene er små og natur og har en behagelig duft. Sent høsten beskjæring er vanligvis rikelig og bli værende på treet til moden eller tidspunktet for tunge frost.Frukten kan er deilig når friske, men også tørket eller frosset. Persimmons er et deilig tillegg til matlaging i brød og kaker, men de kan også gjøre en deilig ekstra når rørt i korn og yoghurt, cottage cheese. Most frukt er også en enkel saus for iskrem eller kake, og en delvis frosne persimmon er deilig spist som er med en skje.

Funksjoner

Persimmon treet er som ofte vokst en mellomstore landskapet treet, i størrelsesorden 20 fot høye og brede. En japansk persimmon treet, vokst fra frø, kan nå 40 fot i høyde, en mye mer imponerende størrelse. Begge er interessant landskap trær.Frukt selv kan variere fra golf ball størrelse på størrelse med knyttneven din. Hver kan veie opptil en halvkilo, men de er ikke vanligvis så stor. Vanligste persimmons er svakt hjerte-formet og vekt mellom kvart pund og halvt pund.Fumariaceae persimmon, "diospyros," kommer fra det greske ordet betyr "gudenes." Japansk variasjonen er vanligvis referert til som "diaspyros Kaki» som kombinerer den greske roten med den japanske fellesbetegnelse for persimmon.

Advarsel

Fleste anser astringency av en persimmon skal bare irriterende, men spise umoden persimmons kan forårsake fordøyelsesproblemer at krever kirurgi. Umoden eller delvis moden persimmons bør ikke spises. Persimmons bør ikke spises med krabbekjøtt og persimmons bør ikke spises på tom mage.Umoden persimmons inneholder en løselig tannin som, i en svakt syre mage, danner en klissete coagulum som kan kombinere med andre mageinnholdet. Disse coagula kalles bezoars, og ligner på håret baller inne kattene. Forbruk av umoden persimmons er kjent for å forårsake bezoars som krever kirurgi over 90% av tiden. Persimmon bezoars oppstår ofte i epidemier i regioner der frukten er dyrket.Hester noen ganger utvikler sans for frukt og overindulge hvis den vokser på et tre i sin fortid, bli alvorlig syk.