Når kan jeg plante jordbær planter?

May 1

Når kan jeg plante jordbær planter?

Jordbær er en utmerket kilde til vitamin C, enda mer enn sitrusfrukter, ifølge American Cancer Society, en diett rik på vitamin C kan redusere risikoen for visse typer kreft. Jordbær krever litt arbeid å oppmuntre en rikelig høst, men med en rikelig høst har friske jordbær å spise, til bruk i matlaging, gjøre til syltetøy og fryse. Jordbær planter er godt egnet for hjem hagen. de er plantet i ulike tider av året, avhengig av klimaet.

Anleggstypene

Juni-bærende jordbær planter er den største av alle jordbær planter, mest løpere og frukt. De høstes på våren og forsommeren to til tre uker og produserer ikke frukt til andre år. Everbearing jordbær høstes for et par uker våren, igjen i sommer, og en gang i høst. Dag-nøytral jordbær produsere en liten innhøsting av frukt gjennom hele sesongen fra våren til høsten.

Planting tid

Mest jordbær varianter krever moderate temperaturer så de kan bli etablert og utvikle blomster; frukten utvikler fra blomster. I kaldt klima, plante jordbær planter tidlig om våren, rundt mars eller April. Hvis din bakken fryser om vinteren, plante dem når bakken er gjennomførbar. I klima med varme vintre, som Florida eller southern California, plante jordbær i høst.

Planting grunnleggende

Til jord sengen til rundt 6 til 8 inches dypt, og innlemme £ 1 av 10-10-10 gjødsel. Jord sengen bør være i full sol og ikke hvor paprika, tomater, poteter og aubergine har tidligere blitt dyrket i de siste par årene. Kuttet alle eldre eller browning blader på jordbær planter og nyte røttene i vann i en time. Umiddelbart plante jordbær så sine kroner er selv med jordas overflate og jorda er bare dekker røttene. Plante juni-bærende planter i rader som linjeavstand 4 fot fra hverandre, avstand planter 18-24 inches hverandre. Everbearing og dag-nøytral jordbær planter er vanligvis plantet i mindre senger. Generelt, er de plantet et par planter per rad 1 fot fra hverandre i flere rader som er 1 fot fra hverandre. Flere senger i samme hagen skal linjeavstand 2 fot fra hverandre å forlate rommet for å få.

Care Tips

Tillat juni-bærende anlegget løpere (også kalt datter planter) for å vokse fritt. De vil gi en god høst med overordnede planter. Fjerne juni-bærende blomstrer hele sesongen for det første året; Dette vil sikre at de neste år vil være rikelig. For everbearing og dag-nøytral jordbær, fjerne løpere slik overordnede planter kan konsentrere all sin energi på å produsere en god høst. Fjern everbearing og dag-nøytral blomster for de første to til tre månedene etter planting. Etter det, la dem blomstre og produsere frukt for innhøsting samme år.