Når er det på tiden å vokse ananas planter?

May 21

Du kan vokse en ananas, og du kan gjøre det nå. Ananas kan plantes på året innendørs i nesten alle klima. De er lett å vokse, men krever mye tålmodighet; en plante kan ta opptil tre år å bære frukt.

Planting årstider

Ananas planter er godt tilpasset til å vokse i beholdere, der de kan plantes i året. Faktisk, er beholder vokser det eneste levedyktige alternativet dyrke ananas i tempererte klima. Plantene ikke tolerere minusgrader og utføre dårlig i langvarig temperaturer under 60 grader. I tropiske miljøer som Hawaii, kan ananas plantes utendørs. Det ideelle tidspunktet for planting er om sommeren, men dyrking kan oppstå året.

Starter en ananas

Første skritt mot voksende en ananas plante kjøper en moden frukt på matbutikken. Kuttet av ananas og trim eventuelle overskytende kjøtt bort. Du burde se brunaktig rot knopper på undersiden av bladene. Sette kronen opp ned i et tørt og skyggefullt sted for en uke før planting. Når det er på tide å plante, plasser kronen i potting jord, i et terra cotta potten eller i bakken. Hvis du bruker en pott, sørg for å plassere en stor stein over hullet i bunnen for å lette drenering.

Plant Care

Når din ananas er plantet, vedlikeholde det vil være relativt enkelt. Hvis anlegget er i en beholder, må du flytte den basert på været. Om sommeren kan du la anlegget utenfor i et solrikt område. Så snart det blir kult høsten, bringe anlegget inni. Gjødsle din plante med kommersielle plante mat hver to til tre måneder. Vann det sparsomt ukentlig; overskytende vann kan føre til rot råtne, som vil drepe planten.

Frukt

Selv i ideelle voksende klima ta ananas planter minst 18 måneder å produsere moden frukt. Det kan ta opptil 36 måneder å produsere frukt i tempererte områder. Anlegget skal danne en liten bud i midten av bladene når det er omtrent et år gammel. De fleste begynner i vintermånedene. Om to måneder senere, vil en rød kjegle utvikle. Denne kjegle produsere blå blomster vil blomstre i rader over flere uker. Frukt vil utvikle etter alle blomstene har blomstret. Ananas frukt vil ta ca fire måneder for å modne. Du kan velge det når de fleste av frukten har slått gull.