Når du skal velge kålrabi

June 27

Når du skal velge kålrabi

Kålrabi vokser best i den kjølige delen av våren før heten sommeren. Anlegget er knyttet til kål og danner sin spiselig frukt over bakken som en del av stammen. Varmt vær forårsaker en woody tekstur til frukt som ikke er så velsmakende som planter dyrket under ideelle forhold.

Kålrabi størrelse

Starte høsting kålrabi når frukt er ca 1 tomme i diameter. Den mindre kålrabi er tastier enn større frukt. Når frukten kommer om lag 3 inches det blir tøft og utvikle en dårlig smak.

Delvis bruk

Selv store kålrabi kan ha noen deler som brukes. Dette er vanligvis på toppen av frukt. Kutte dette segmentet fra resten av frukt for bruk. Bladene av kålrabi kan dessuten brukes som ligner andre hagen greener.

Anlegget modenhet

Kålrabi er vanligvis en rask modning plante. Noen varianter når modenhet som 40 dager etter planting. Denne tidsrammen gir gartneren en tidsperiode å starte overvåking anlegget for innhøsting. Forfallsdato er vanligvis oppført på frøet pakken som antall dager mellom planting og modenhet.

Fall Planting

Plante kålrabi frøet omtrent to måneder før gjennomsnittet først drepe frost nyte frukten høsten. Dette gir anlegget å vokse gjennom sensommeren og modne under temperaturer faller. Kontrollere størrelsen til frukt som det utvikler seg og høste etter samme protokollene som våren-plantet kålrabi.