Når du skal plante Cosmos i California

October 8

Når du skal plante Cosmos i California

Fargerike daisy som blomstrer i kosmos (kosmos bipinnatus) tolerere slikt utvalg av jord- og værforhold at deres lett å vokse rykte gjør dem felles hage tillegg i de fleste områder i California. Dette medlemmet av aster familien flyttet til USA fra Mexico via fra 1500-tallet oppdagelsesreisende som Spania og England. Gartnere avgjøre når plante kosmos i California må ta hensyn til deres US Department of Agriculture anlegget hardførhet zone og sist våren frost datoer.

Hardførhet-soner

California plant hardførhet soner spenner fra USDA soner 5 til 11. Naturlig Kosmos er soner 9 og 10, men de vil vokse i soner 5 til 8 også. Chris A. Martin, professor i anvendt biologi ved Arizona State University med spesialitet i landskapet hagebruk, sier at kosmos vokser i alle klimasoner, noe som gjør det til et valg for gartnere overalt i California.

Siste Frost

Siste frost datoer for California varierer fra slutten av januar til midten av April, avhengig av området. Kosmos bør være plantet utendørs når all fare for frost er borte for våren, så sjekk gjennomsnittlig frost datoene for ditt område når du planlegger en plante tidsplan. En lokal planteskole, samarbeidende forlengelse tjeneste eller Master Gardener enhet vil kunne gi de forventede frost tidene for området; eller slå opp et frost diagram online.

Innsiden

Hvis siste frost kommer i slutten av våren i ditt område, gi blomster til et forsprang ved sådde frøene innendørs fire til fem uker før siste forventet frost. Transplantere utendørs jord temperaturer når 65 grader Fahrenheit eller å sikre at frost fare har gått og gi din kosmos den beste sjansen til å trives.

Utsiden

Kosmos vokse enkelt fra frø, tolerer selv fattige jord, og vare før bakken fryser høsten. Som når transplantasjonen frøplanter, vente å plante frøene til varmes bakken temperatur til minst 65 grader å unngå frost fare. Universitetet i Florida samarbeidende Extension Service antyder planting frø i sonen 7 i juni, i sone 8 i mai, i sone 9 mars og soner 10 å 11 i februar. I sonene 9-11 kan gartnere sår en gang høsten for helårig blomstrer. Marin County Master gartnere råder at en midtsommer planting i juli er et annet alternativ for California gartnere.