Murstein brukes av Pueblo

January 6

Murstein brukes av Pueblo

Native New Mexico arkitektur har endret seg dramatisk med årene. For eksempel er Acoma pueblo eller "Sky City" generelt anses å være den eldste kontinuerlig bebodde bosetningen i USA. Et besøk til oppgjør gir nyttig innsikt i hvordan noen typer Pre-Columbian boliger ble bygget fra grunnleggende rock vegger. Etter ankomsten av de spanske nybyggerne fikk Pueblo indianerne vite hvordan boliger fra gjørme murstein.

Før Adobe

Før det var adobe, skåret noen av urbefolkningen i New Mexico små rom fra naturlige luftlommer, i myke vulkanske svaberg. Ligger hovedsakelig i og rundt Bandelier National Monument i Nord-New Mexico, er disse klippene boliger av spesiell interesse for både arkeologer og nysgjerrige besøkende. Ikke langt unna på Mesa Verde NP i sørlige Colorado finnes det en annen type Pre-Columbian bygget i eksterne alkover blant bratte sandstein klipper.

En lært ferdighet

Etter spanske sørvest i 1500- og 1600-tallet begynte Pueblo indianerne å bruke litt avanserte metoder for å bygge et hus, lodge eller kirken. Den grunnleggende byggesteinen i denne nye teknikken var solen-bakt, leire murstein at spanjolene kalt adobe. Denne metoden var brukt i Midtøsten og Afrika for tusenvis av år, men var ny Pueblo indianerne, som hovedsakelig i nå dagens New Mexico. Ifølge Online etymologi ordboken, ordet adobe stammer fra den gamle egyptiske og refererer til en murstein.

Adobe murstein

Adobe murstein er byggesteinene i tradisjonelle adobe konstruksjon. Murstein er laget av en gjørme og halm blanding. Da godt blandet, er byggematerialet i kvadrat skroget og deretter bakt i solen. Når murstein er grundig tørket, kan det brukes en bygning. Vanlig størrelse med en murstein er en fot med tykkelse på om lag 3 1/2 inches eller bredden på et 2 av 4. Murstein bør gjøres i sommermånedene når dagtid sollys er intens og natt temperaturer bo over frysepunktet.

Bygge med Adobe murstein

Når nok murstein er laget for å fullføre en struktur, kan byggeprosessen begynne. Først er en foundation opprettet. Historisk steinen fundamentene ble dannet for å støtte bygningen, men i dagens moderne verden mange tradisjonelle adobe hjem sitte på et betongfundament. Samlet er adobe konstruksjon en grei prosess, der hver vegg er laget av sol-tørkede murstein mortared sammen med en våt gjørme og halm blanding. Som moderne mur, murstein er forskjøvet og åpninger opprettes for rustikke Vinduer og dører. Dør- og topptekst er laget av solid tre tømmer og tak innebære vanligvis mer tømmer toppet med lett byggematerialer.