Morning Glory ettårige Reseed seg?

November 24

Den gryende av en ny dag kan bringe en bestemt, tiltakende energien i begynnelsen og håper. Morning glory ettårige (Ipomoea spp.) fange energien i blomst form. Ingen vintreet vet bedre å gripe øyeblikket, hoppe fra frø til vine i blinking av øye, klatrer i en dyp blå opprør over gjerde og vegger, trompet blomster virvlende åpen som solen stiger. Som for en opptreden neste år: kanskje de hviske. Kanskje.

Carpe Diem

Noen blomster er unnvikende, hothouse skjønnheter, tilbyr eleganse og kompleksitet for de erfarne gartnere villig til å investere tid. Morgen herligheter er motsatt. Selv rankest nybegynnere finner umiddelbar suksess med disse gammeldags favoritter. Den ivrige skudd kan komme bare fire dager etter frø møter jord, og stige til spredning, 10-fots vinstokker, glede dekker trellises, bakken eller stårtrådsgjerder med den dramatiske, ofte duftende blomster. Dessverre hver blomst livet er en dag bare, men mer publikum i å ta sin plass.

Såing og Reseeding

Oppskriften på fantastisk morgensol vinstokker er ikke komplisert. Forberede frø planting ved skraping med en nagle arkiv eller tilby dem et 8-timers varmt vannbad. Plante frøene i et solrikt sted i fuktig, godt drenering jord og hold pusten. Før uka ruller rundt, er din morgen herligheter poking hodet i verden. Mens livet tilbyr noen garantier, frø morgen herligheter generelt selv lett for å igjen voksende sesongen.

Trange beskjære

Gartnere med rikelig terreng kan bare stå tilbake og se morgen herligheter spredt farge på skrå banker, trestammer og over gjerder. Men vinstokkene vokser så lystig og reseed så lett at de kan bli aggressive, klatre over andre planter å overta et større område enn tildelt. Du kan begrense deres begeistring av voksende ettårige i potter. Legge til sand eller perlite potting jord for ekstra drenering, omtrent en fjerdedel til en tredjedel av blandingen. Ikke glem å sette opp en struktur for potted vinrankene å klatre.

Så mange farger, så liten tid

Den tradisjonelle morgensol er en dramatisk nyanse av blått, dyp og sensuell, grenser på lilla. Men utallige kultivarer med forskjellige farger og funksjoner. Ifølge Cornell University eksperter finner du morgensol kultivarer i alle nyanser av hvitt, rosa, fiolett, rød og blå. Så er det de mønstrede blomstrer. Prøve "Milky Way" for snø hvit blomster festooned med lilla striper eller "Morning Star" for en blanding av alle nyanser av lilla, blå og røde toner, med hvit hals og kontrasterende star.