Magnesium og Clematis Wilt

May 17

Clemson lyser opp sommerhagen med sine spektakulære blomstrende vinstokker. Med blomster i en regnbue av farger, inkludert blå, rosa, rød, lilla og hvit, er clematis en lett å vokse flerårig. De fleste varianter er woody og lauvskog, men er eviggrønne og noen er urteaktig stauder, etter Clemson forlengelsen. Clematis wilt, som kan plutselig slo en sunn plante, er et vanlig problem for noen varianter, men det er ganske enkelt å behandle.

Magnesium mangel

Symptomer på magnesium mangel start eldste bladene av en clematis. Bladene, som ikke produserer nok klorofyll, vil gul og wilt og slipp. Spray en blanding av 1/4 kopp Epsom salter (magnesium sulfat) og 1 gallon vann på din clematis blader. Det kan ta flere programmer før anlegget ser bedre. Du kan også dryss 1/4 til 1/2 kopp Epsom salter rundt anlegget og brønn.

Clematis Wilt

Årsaken til clematis vil er ikke endelig kjent, men det kan være sopp Ascochyta clematidina. Planter er mer mottagelige i fuktig vær, og skade er hyppigere i sommer. Ifølge mester gartner Carol Figarra er stor blomster, våren blomstrende clematis varianter mest utsatt for clematis wilt. Symptomene gjør det vises at en sunn clematis er plutselig i behov av vann. Anlegget vil henge ned og skrumpe, med økende tips blir veldig slapp, så til slutt kollapse. Clematis wilt er imidlertid sjelden fatal å hele anlegget; soppen angrep vanligvis bare et par skudd.

Behandling

Infiserte stammer bør fjernes, kutte så nær roten som mulig. Ikke kompost stilkene; kaste dem i papirkurven eller begrave dem. Som et forebyggende tiltak, Figarra anbefaler bruk av en systemisk soppdreper, soaking anlegget røtter på planting tid, hver våren og så snart vil symptomene er oppdaget. Du kan også hjelpe holde anlegget sunne og grønne ved den mottar nok magnesium.

Varianter

Å høyeste nedskrive sjansen plantene utvikle clematis wilt, Velg varianter som er kjent for å være fri for sopp problemer. Washington State University forlengelsen anbefaler Clematis Montana, Clematis macropetala, Clematis alpina og Clematis viticella, samt noen av deres kultivarer.