Lukten av hagtorn trær

August 2

Lukten av hagtorn trær

Trær prikk våre landskap oppfylle ett eller flere krav. Gir skygge, bærer frukt eller disposisjoner grenser, har hver ofte en ulempe. Det skygge treet vil ha blader å rake frukten må plukkes eller bli rotete på bakken og trær langs egenskapen kantene må trimming. Hagtorn, en høy prøven treet, vil bli dekket med vakre våren blomstrer som dessverre har en mest ubehagelig lukt.

Mange navn

Overflod av mai blomster har tjent hagtorn det navnet mayblossom, maybush eller mayflower. Når dyrket hovedsakelig som en hekk eller grensen plante, på grunn av sin tette vekst vane, kalles hagtorn en hedgethorn. I tillegg brukes hagedorn, haw og whitethorn om hverandre å bety hagtorn treet. Uansett navn er stikkende blomst lukt umiskjennelig.

Lukt

Med en lukt beskrives som rotting eller råtnende kjøtt, er selv biene tilbakeholdne med å pollinate blomster. Åtsel biller, insekter som fest på eller legger egg i råtnende saken, er feilaktig tiltrukket blomster å tro det er råtnende kjøtt. Når de flytter fra blomst til blomst søker sin fest, pollinate de blomster.

To dufter

Den vanlige hagtorn har ulykke av hagtorn gultrefamilien og ser lik de odoriferous hawthorns. Med støtende lukt blir fremtredende av hagtorn treet familien, er den vanlige hagtorn ofte feilaktig mislikt som et tillegg til hjem landskapet. Men produserer den vanlige hagtorn en veldig velduftende blomst.

Grunnen

Når dyrekjøtt begynner å bryte ned det danner trimethylamine, en fargeløs gass med en sterk, fishy, ammonialike lukt. Forskning har funnet at de hagtorn blomstene produsere denne samme kjemiske. Reiser på luftstrømninger å nå pollinators nær og langt, sikrer dette lukt pollinering av blomster, innstillingen av frukt og frø produksjon, lage neste generasjon av hagtorn.