Luke kontroll av russisk Thistle

September 8

Også kjent som tumbleweed, er russisk thistle en problem Luke over mye av den vestlige delen av USA. Som navnet tilsier, det oppsto i Russland og ble brakt til Amerika i forurensede frø av nybyggere i 1870. Luke er spredt minst delvis tørr anlegget tumbling i vinden. Kontroll av ugress kan ta mange former og krever flere år aktivitet å eliminere russisk thistle fra lokale landskapet, minst til neste tumbleweed blåser over eiendommen.

Kjemisk kontroll

En rekke pre emergent og post emergent plantevernmidler styre russisk thistle. Bredt spekter glyfosat kjemikalier, som Roundup, drepe alle planter det kommer i kontakt med inkludert russisk thistle. Mer selektiv kontroll tilbys av plantevernmidler med 2,4-D. pre emergent plantevernmidler er sprayet på bakken etter ønsket avlingen er opp og voksende. Den pre emergent hindrer andre planter fra spirende og dukker opp fra jorden. Dette er nyttig i cropland situasjoner der jord er pløyd eller dyrket før planting avlingen.

Mekanisk styring

Russisk thistle er en årlig anlegget mening anlegget starter fra frø hvert år og ikke overleve vinteren. Pløyer eller dyrket det å drepe russisk thistle plantene effektivt opprettholder kontroll av ugress. I en liten skala eller hage operasjon dreper en hakke eller spade effektivt anlegget. Noen mekaniske kontrolltiltak gjennomføres før russisk thistle går til frø å være effektive.

Biologisk kontroll

Storfe og sau vil beiter på unge russiske thistle men ikke på eldre planter. Dette kan være effektiv i bremse tidlig veksten av anlegget. Overvåke antall dyr, lengden av tid de beiter og noen ekstra feeder til effektiviteten av beite som en kontroll. Beite er effektiv som en kontroll hvis det hindrer russisk thistle fra modne, og kommer til seed.

Forebyggende tiltak

Russisk thistle konkurrerer ikke med etablerte vegetasjon og må løs jord å vokse. Holde en sunn torv gress eller andre cover beskjære har få muligheter for russisk thistle finne fots tak. Mens hager tilbyr løs jord, ønsker russisk thistle mekanisk styring av hånd hoeing; Dette er mest effektive.