Lett-å-bygge dammen fosser

September 24

Lett-å-bygge dammen fosser

Dammen fosser er en flott måte å legge til en ekstra noe til en utendørs dam. De er ikke bare estetisk med lyd og glimt av rennende vann, men kan også bidra til å øke mengden oppløst oksygen i dammen og bedre forhold for fisk og akvatiske planter.

Dammen pumpe

En liten nedsenkbar pumpe er nødvendig å pumpe vann fra dammen til din fossen. De er priset rimelig til dammen utsalgssteder og nesten alle oppussing butikken. Velge en nedsenkbar pumpe som vil pumpe halvparten av den totale gallon greven av dammen per time. Så hvis du har et 500 gallon tjern, velge en pumpe som vil flyte minst 250 gallons per time. Dette vil hjelpe holde vannet i dammen og oksygen for fisken og vannplanter.

Dammen steiner

Bunnen av en lett-å-bygge dammen foss kan være laget av dammen steiner. Stable stein ved siden av dammen slik at vannet trickling over steinene vil strømme tilbake i dammen. Stable noen steiner og bruke en hage slangen å undersøke hvordan vann renn i stakken. For å gjøre din foss interessant, bruke steinene i varierende størrelser og farger, blande elvesteiner med biter av skifer og kvarts stein. Hvis du bruker mindre steiner, må de bli sementert på plass for å holde dem fra flytter mot vannet. Større steiner, betyr steiner som veier mer enn en halvkilo eller to, vil sitte ved sin egen vekt.

Slangen plassering og skjule

Stikkontakt slangen fra dammen pumpe må kjøres din fossen. Nøkkelen er å skjule slangen fra visningen. En enkel måte å gjøre dette er å kjøre stikkontakt slangen opp til toppen av haugen av steiner du har gjort for din fossen og sikre at vannet pumpes fra dammen flyter riktig ned din fossen. Du kan deretter ta syntetiske ivy, som kommer på lange ruller på alle craft store og vikle slangen.

Finpuss og justeringer

De første ukene, vil du holde øye med din hjemmelaget fossen, steinene vil utligne litt som sement botemidler. Små endringer i fossen kan forårsake vann til å dumpe ut av dammen i stedet for tilbake i og avløp dam ganske raskt. Sjekk på dammen fra tid til annen, bemerker vann nivået og løpet av vannet over fossen. For små justeringer, bruke dammen pumpens flytkontroll for å redusere mengden av vann som strømmer over fossen.