Lemon Drop anlegget Transplanting

March 3

Når transplantasjonen stauder, minimere transplantasjon sjokk ved å velge den beste sesong og vekst stadiet, forberede området og nyplanting godt. Sitron dråpe anlegg (Oenothera "Innoeno131") er ikke spesielt kresen når det gjelder flytting, så med grunnleggende omsorg dette anlegget vil gjøre overgangen med letthet. En evening primrose sorten, sitron drop anlegget er et patentert utvalg produserer lys, gul blomster som blomstrer fra spring gjennom fall. Denne urteaktig flerårig, som kan nå en moden høyde på 8 til 12 inches, vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 9.

Forberede området

Gjør deg klar å transplantere ved å forberede det nye området i et område som får full sol eller hele morgenen solen og del ettermiddag skygge. Grave en 3 til 6-tommers-dype lag av kompost eller erfarne gjødsel i de 12 inches jord. For å øke næringsstoffer, legge til legge til en detaljert 10-10-10 gjødsel frekvensen av 2 pounds for hver 100 sq ft av hage seng. Jord endringer er bare nødvendig i områder som ikke har blitt plantet før eller i områder med dårlig jordsmonn. Hvis andre stauder allerede vokser i området, hopp jord endringen prosessen.

Grave og Transplanting

For å grave ut en sitron dråpe plante, plassere en spade på jord 5 inches fra basen. Skyv det i jorden under rot ballen og trekke tilbake, løfte anlegget fra jorda. Grave det nye hullet til samme dybde som roten ballen slik at når du plante, bunnen av stilkene nivå med jord linjen. Plass roten ballen i hullet og etterfylle området. Vanning rett etter planting er viktig å avgjøre jord og minimere transplantasjon sjokk. Nyt området til bunnen av planting hullet og følge opp med vann når de øverste ett til to inches jord føler tørr.

Høsten og våren Transplanting

Høsten er den beste tiden å transplantere stauder som sitron dråpe anlegget. Ved høsten været er kjølig og plantene har hele vinteren å etablere sterke røtter før våren voksende sesongen. Vent til blomstene dør tilbake på slutten av sommeren og kutte ned toppen halvparten av vekst med skarpe beskjæringssakser. I frost utsatt områder, fordelt på en 4 til 6 - tommers dyp lag mulch jord å isolere røttene vinteren. Hvis du savner fall transplanting, kan du flytte sitron dråpe planter tidlig på våren. Vent til bakken thaws og er gjennomførbar, men flytte planter før ny vekst begynner.

Sommer Transplanting

Noen ganger trenger planter å flytte, hele året. Når transplantasjonen sitron dråpe planter i sommer, vente for en kul overskyet dag, eller enda bedre, en uke som lover kjølig vær. Hårtransplantasjon i morgen eller kveld når været er kult å redusere stress på anlegget. Etter transplantasjonen, vann når jorden begynner å føle seg tørr gjennom vekstsesongen. Transplanting forstyrrer rot systemet, gjør det vanskeligere for planter å absorbere vann til røttene regrow. I varmt vær er etter transplantasjon vanning avgjørende.