Kjennetegn karplanter

August 7

Kjennetegn karplanter

Planter, som utgjør 80 prosent av planteriket, har en rekke atskillende egenskaper som skiller dem fra ikke-karplanter. Tilstedeværelse eller fravær av vaskulær vev bestemmer strukturen, habitat, størrelse og reproduksjon av disse anleggene, sammen med en rekke andre funksjoner. Bregner, klubben Moser, sneller, gress, bartre og blomstrende planter er eksempler på planter.

Røtter, stengler og blader

Nesten alle planter synes å ha noen form for røtter, stengler og blader. Imidlertid stole ikke-planter ikke på disse organene gi mat på samme måte som planter. Sant røtter, stengler og blader, som bare er tilstede i planter, inneholder vaskulær vev (vedvev og phloem) som vann og næringsstoffer gjennom anlegget. Vedvev vev serverer å utarbeide vann fra røttene av anlegget og i bladene. Når bladene har brukt disse næringsstoffene for å produsere mat for anlegget, serverer phloem vevet å bringe mat til hver plante celle. Siden ikke-planter ikke inneholder vedvev og phloem, avhengige de osmose å transportere stoffer over hele anlegget.

Cuticle

Fordi planter har et system for å transportere vann og næringsstoffer gjennom anlegget, det ytre laget av blader, er stilk og røtter dekket med et beskyttende lag kalles cuticle, som hindrer at vann seeping gjennom overflaten av planter. Neglebåndene finnes ikke i ikke-planter, fordi cellen vegger må være penetrable for å tillate vann gjennom osmose.

Habitat

Siden planter har en sterk rotsystem for tegning vann fra jord, kan de bor i en rekke klima med forskjellige fuktighet nivåer. På grunn av denne funksjonen er planter mye mer utbredt enn ikke-planter, som bare kan overleve i fuktige områder der de lett kan absorbere vann.

Størrelse

Planter er vanligvis større i størrelse enn planter uten vaskulær vev av to grunner. Først lar vaskulær vevet anlegget for å overvinne tyngdekraften for å flytte næringsstoffer til høyere deler av anlegget. Dernest gir solid strukturen av vev støtte for høyere, tyngre planter som trær.

Reproduksjon

En annen er forskjellige planter deres reproduktive syklus. Mens ikke-karplanter bla gjennom vekslende generasjoner som produserer unge planter, stole planter primært på pollinering og gjødsling gjennom frukt eller kjegle produksjon. Karplanter deles inn i tre kategorier, som inkluderer seedless karplanter, naken frø planter og beskyttet frø planter.