Kan du vann din tomat plante rett etter at du planter det?

October 1

Kan du vann din tomat plante rett etter at du planter det?

Tomatplanter er vanlig i hager, om de er en del av en større grønnsakshage eller dyrkes i containere. Tomatplanter dyrket i sommer krever ikke store mengder oppmerksomhet eller omsorg, men rutine og vanlige sjekker til anlegget vil sikre en sunn plante og en vellykket innhøsting. Har vanning regelmessig vil hjelpe sikre friske planter og en overflod høst.

Etter Planting

Tomatplanter bør være vannet umiddelbart etter transplantasjonen eller direkte seeding i hagen din. Vanning tomatplanter umiddelbart etter at de har blitt transplantert er spesielt viktig, som det kan redusere mengden sjokk er tomatplante opplevelser. Vanning umiddelbart etter direkte seeding er nødvendig som vann er nødvendig for tomat frø til germinate. Vann seedlings før de er mulched etter transplantasjonen å gjøre at så mye vann som mulig når røttene av planter.

Beløp

Tomatplanter krever mellom 1 og 1 1/2 inches av vann ukentlig. De krever mer hvis jord er spesielt sandstranden og beholder ikke fuktighet godt. De vil også kreve mer hvis det er spesielt solfylte eller varme dager. For å sjekk hvis din planter trenger vanning, føle soil 1 tomme under bakken overflaten. Det bør være fuktig og fuktig å ta. Hvis det er tørr og smuldrete, har du under vannet plantene dine. Hvis det er veldig våt og mettet før vanning, har du over vannet plantene dine.

Frekvens

Frekvensen for vanning tomatplanter avhenger av om de er plantet i container eller hage seng. Kontroller hvor mye vann du trenger for å opprettholde optimal jordfuktighet hele dagen. En konsekvent vanning tidsplan vil også bidra til å forhindre visse sykdommer fra forming eller tar rot, som crown råte eller blomstre slutten råte.

Vann tomatplanter daglig hvis de dyrkes i containere. Vann planter for tomatplanter dyrket i hagen senger, når jorden blir bare lett fuktig når rørt. Det er bedre å vann tomatplanter som er dyrket i hagen senger veldig dypt i stedet for veldig ofte som dette vil bidra til å fremme sterk root utvikling.

når

Den beste tiden på dagen for vann tomatplanter er tidlig om morgenen. Dette skyldes at vanner under den varmeste delen av dagen kan føre til overdreven støt i tomat planter, forårsaker dem til å produsere mindre frukt, eller, i ekstreme tilfeller kan dø. De kjøligere temperaturene i morgen betyr det er mindre sjokk for planter, og at plantene har nok tid til å absorbere vann før heten midt.