Kan du trimme en Rhododendron når det er uåpnet knopper?

February 2

Kan du trimme en Rhododendron når det er uåpnet knopper?

Rhododendron produsere deres blomsterknopper sommeren og ved høst grenen tips avsløre en tett lukket, spisse blomst knopp som varer vinteren. Du kan beskjære rhododendron på senvinteren eller tidlig på våren før blomsterknopper åpne, men du redusere blomstrende displayet. Avhengig av årsaken til beskjæring, kan det være bedre å ofring blomster og sviske på det mest beleilig tidspunkt.

Tidsramme

Gartnere normalt holde tilbake beskjæring rhododendron til like etter blomstring endene. Dette lar deg nyte sesongens blomster og fortsatt har rikelig med tid til kvist og blad gjenvekst etter beskjæring. Hvis en del av rhododendron busk skaper farlige situasjoner, for eksempel en gren blokkerer en gangvei, skrape en bygning fasade, skyggelegging ut eller choking en nærliggende plante, kan beskjæring om sommeren eller høsten være berettiget. Det er best å beskjære i slutten av vinteren eller våren. Imidlertid fører trimming og fjerne knopper bare til ingen blomstene fra grenen i år.

Resultatene av Trimming

Klipping rygg grenen tips og fjerne knopper å forme eller redusere størrelsen på rhododendron oppfordrer bushiness. Standard prosedyre innebærer å bruke en skarp blad hånd pruners og lage et kutt 1/4 til 1/2 tommers over en lavere gren knutepunkt eller blad klynge. Deretter våren og sommeren, sovende knoppene under kuttet spire og bli nye kvister med blader. Ved å falle, tipsene kvist modne, bli mer woody i styrke og ikke en blomst knopp.

Ettervern

Etter trimming eller beskjæring av rhododendron, er det viktig at anlegget ikke utsettes for miljøstress som tørke eller fattig jord. For å oppmuntre beste gjenvekst etter beskjæring, overvåke jord og supplement nedbøren med vanning å holde jorda jevnt fuktig. Holde jorda syreholdig, også. Legge til økologisk mulch eller detaljert gjødsel våren å berike jord så busk røttene få næringsstoffer for å opprettholde sunn nye vekst over sommeren.

Foryngelse innsikt

Gamle, leggy rhododendron busker kan alvorlig beskjæres tilbake, til en skeletal struktur 18 til 30 inches høy, i slutten av vinteren til tidlig på våren. Denne harde beskjæring fører fornyet styrke og nye bladrike grener å regrow og innen to til tre år, en avrundet, tett busk utvikler. Beskjæring i slutten av vinteren fjerner grener med blomsterknopper, men jo større nytte av uniform, sunn ny vekst erstatter tap av noen blomsterknopper fra gamle scraggly grenene.