Kan du erstatte en Single spaken dusj tappekran med to håndtak?

November 8

Kan du erstatte en Single spaken dusj tappekran med to håndtak?

Under en stor hjem renovering, eller når du oppdaterer tellere og skap på badet er et passende tidspunkt endre kranen i badekaret ditt. En måte å gi badekar området en tydelig og rustikt utseende er å endre enkelt-håndtak dusj tappekran til en dobbel-håndtak-enhet. Dette prosjektet er involvert, men kan oppnås ved VVS-savvy huseiere. Det begynner med å fjerne eksisterende kranen.

Fjerne ett håndtak kranene

Før du erstatter en enkelt-håndtak tappekran, ta den ut av veggen. Fjerner enkelt-håndtak kraner krever spesialverktøy som en Allen fastnøkkel og en håndtak avtrekker hvis håndtaket stokker og vil ikke skyver på for hånd. Først festeskruen på siden av håndtaket, trekke den av og skru av panseret under håndtaket. Ta ut kassetten, og skru og fjerne trim rundt kranen. Bruk en skrutrekker til å skru ut skruene. Alt som gjenstår er dusj kroppen ventilen for enkelt-håndtak kraner. Siden dagens ett håndtak kranene krever egen dusj valve, vil din ny dobbel-håndtak tappekran ikke montere ventilen så fjerne og erstatte den.

Finne en to-håndtak dusj ventil

Riktig to-håndtak dusj valve må allerede være på plass for å installere den nye kranen. Hvis ditt hjem hadde en dobbel-håndtak tappekran installert allerede, hopper du over dette trinnet. Men når en enkelt-håndtak er installert, gamle ventilen fjernes og nye ventilen installert. Finne en dusj ventil for typen dobbel-håndtak tappekran du vil installere. Rørleggertjenester utsalgssteder, jernvareforretninger og oppussing varehus har dobbel-håndtak dusj ventiler for salg. Mål avstanden mellom din dusj rør med et målebånd å sikre du har riktig størrelse.

Installere dobbel-håndtak ventilen

Installere en dusj ventil krever dyktighet og dedikasjon. Du trenger spesialverktøy, og du må vite hvordan du bruker dem.. Slå av vannet ved å lukke varmt og kaldt vann rør ventilene. Kuttet ut dusj valve mellom de to varmt og kaldt vann rør med en disk vinkelsliper der den gamle dusj håndtaket pleide å være. Installere ny dusj valve på gamle vannrør med beslag hvis nødvendig. Disse individuelle rør delene koble dusj valve til varmt og kaldt vann rør når det ikke passer riktig. Når montert på plass, varme og lodding sømmene av rør med rørleggers loddetinn og en varmekilde som en propan fakkel.

Installere nye dusjen

Når dusj valve er på plass, kan du installere dobbel-håndtak dusj. Installere setene i rør håndtakene på dusj valve. Sette setet i forovervendte ventil åpningene og urviserne seter med en sete skiftenøkkel. Installere stilkene i rør håndtakene ved å skyve dem inne i rørene og slå klokken med en bad socket skiftenøkkel. Det siste trinnet er å installere håndtaket trim og håndterer ved å plassere dem på stilkene og stramme skruene som håndtak med en skrutrekker.