Kaktus planter

October 18

Kaktus planter

Kaktus planter er allsidig, hardfør planter som kan fylle en rekke roller i hjemmet eller hagen. Kaktus planter er spesielt fin, og kan brukes utendørs som en eksotisk prøven plante eller som et lavt vedlikehold potteplante innendørs for en solfylt vinduskarmen eller portrom.

Hardfør piggete pære

Hardfør piggete pære (Opuntia humifusa) er en kald-hardføre kaktuser som kommer fra American Southwest, som Mexico og sentral og Sør-Amerika. Anlegget har lange, tynne grønne pads for ca 2-6 inches og blomster, som vises i tidlig på våren og sommeren. Egg-formet fruktene av plantene er søt og spiselig, med en smak som minner om vannmelon. I motsetning til så mange andre kaktuser dyrkes hardfør piggete pære utendørs i en rekke hagearbeid soner. Plante piggete pære full sol beliggenhet i amerikanske avdeling av landbruk hardførhet soner 5 til 10. Bruk en godt drenering steinete eller sandholdig jord eller en kommersiell potting jord blanding.

Fiskekrok fat kaktus

Opprinnelig fra Arizona og i sørvest, fiskekrok fat kaktus (Ferocactus wislizenii) er den største kaktuser i sørvest. Når en gjennomsnittlig høyde på 5 fot, med eksepsjonell prøver nå 11 fot høy, har den fat kaktusen en distinkt fat form. Blomstene av anlegget, som er en rik nyanse av gult og oransje, vises på kaktusen som en flammende krone. Fat kaktus er best egnet til USDA soner 9-11, ideelt i fullt sollys og godt drenering steinete eller sandholdig jord. Om fruktene er ikke særlig velsmakende, vil de ofte tiltrekke fugler i hopetall.

Østlige piggete pære

Østlige piggete pære (Opuntia compressa) er en robust, men liten kaktus som når en gjennomsnittlig høyde på rundt 1 fot, sprer seg utover så mye som 3 fot. Anlegget har tykke saftige pads, med hver blokk vokser mellom 2 til 10 inches. Om sommeren kommer anlegget levende med scorene til gulaktig oransje blomster vike for spiselige piggete pære frukt. I motsetning til den hardføre piggete pære er østlige piggete pære bare egnet for de varmeste klimaet sonene. Plante østlige piggete pære i fullt sollys i USDA sonen 11. Som andre kaktus planter krever den østlige piggete pære et godt drenering sand eller steinete jord som er vannet sjelden.