Irsk Moss Plant Care i Pennsylvania

March 23

Irsk Moss Plant Care i Pennsylvania

Irsk moss (Sagina subulata) er en lav voksende bunndekkende anlegg som vil danne en myk, mounding teppe. Det er oftest brukt langs kantene og lett reist veier. Det vil overleve den kalde vinteren i Pennsylvania.

Vekstforhold

Irsk moss liker kjølig, fuktig og skygge del skyggen forhold. Det er hardfør ned til minus 20 grader F (US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 5), som dekker alle bortsett fra de høyeste høyder av Pennsylvania. Den foretrekker moderat fruktbare jord, vil men vokse over trerøtter, mellom steiner, eller smitte over på siden av en blomsterpotte. Den kan håndtere noen lett trafikk som mellom hage stepping steiner.

Omsorg

Når etablert, trenger irsk moss lite eller ingen omsorg. Det må bli vannet en gang i uken for å holde jorda fuktig tørrere månedene. Som det vokser og danner hauger, kan det være flatet ut ved å fjerne en stripe av haugen og spre ut resterende anlegget.

Planting

Den beste tiden å plante irsk moss i Pennsylvania er under tidlig om våren etter siste fryse om vinteren. Det foretrekker godt drenert jord og må forbli fuktig, men ikke våt. Irsk moss krever vanligvis regelmessig vanning for første sesong.