Iowa gjerde linje lov

May 6

Iowa gjerde linje lov

Huseiere i Iowa bygge gjerde personvern og beskyttelse. Iowa er unik i at staten krever alle grunneiere å bygge en partisjon gjerde dersom forespurt av en tilstøtende grunneier. Uansett formålet av gjerdet etterfølges lovverket der gjerdet er bygd.

Beliggenhet

Ifølge Iowa lov, må "et gjerde bygges på eiendommen linjen mellom tilstøtende landområder." Mens det ikke er obligatorisk for en eiendom eier uten husdyr å installere fekting automatisk, har huseiere rett til å be om en avtale for fekting forslag fra personer som eier bussholdeplassen.

Kreves

Bønder er pålagt å bygge og vedlikeholde gjerder rundt husdyr. Hvis en bonde forsømmer å gjerde i husdyr og dyr under hennes omsorg, er hun ansvarlig for skader en dyr gjør mens adgang forbudt på en annen persons land eller offentlig veg.

Forespurt

En tilstøtende grunneier har rett til å be om at naboene godtar fekting forslag. Hvis tilstøtende nabo ber om et gjerde bygges mellom tilstøtende egenskaper, må han først skrive et brev til sin nabo ber om fekting. Hvis dette ikke virker, kan han protestskriv kommunen, som vil deretter gi minst fem dager varsel til alle tilstøtende grunneiere at de er ansvarlig for oppføringen og vedlikehold av en partisjon gjerde.