Innholdet i lodding

December 22

Innholdet i lodding

Lodding er en prosess som kreves installasjon av husholdningenes kobber vannforsyning rør. For å sikre at hver loddet felles er montert riktig, må visse materialer og verktøy brukes. Hvis disse verktøy og materialer er implementert, lodde en prosess som kalles kapillær handling suger i smeltet mellom rørende og kopling, skaper en sterk, vanntett felles.

Emery klut

Emery klut kommer i en tomme brede ruller med en grov siden, vanligvis er 120-korn. En kort del av emery klut er kuttet fra rullen og plassert i en vinkelrett vinkel rundt utsiden av kobber rør. Kluten er vridd rundt rør til overflaten blir skinnende. Denne prosessen frigjør rør ender store skitt eller rusk. Emery klut kan også brukes til å rengjøre innsiden av kobber kobling ved å rulle det opp, sette den inn koblingen og kronglete det flere ganger.

Lodding lim

Lodding lim - også kjent som flux - er en fet eller voksaktig stoff som er børstet rundt blanke overflater av rør og i koblingen. Todelt formål er å ytterligere flaten kobber som vil bli loddet sammen og lage kapillær handling prosessen som suger loddetinn mellom kobling og rør ende når varmet opp av en propan fakkel.

Lodde

Loddetråd er en fusible metall legering med Smeltepunkt mellom 180 og 190 grader Celsius. Loddetinn kommer i form av et kast, og i dag er vanligvis blyfri (bygge koder vanligvis diktere at ledelsen loddetråd ikke kan brukes på kobber vannforsyning linjer). Omtrent 3/4-tommers av loddetråd til å forsegle mellom et koblingen og en pipe.

Propan fakkel

Propan fakkel til å varme rundt området kobling/rør ender å smelte lodding lim og skape nok varme til å smelte loddetinnet. Fakkelen brenner brennbar gass propan, som når blandet med luft kan oppnå temperaturer på opp til 1995 Celsius. Hvis koblingen og pipe endene varmt nok til å smelte loddetinn når loddetinn berører koplingens sømmer, er fakkelen flammen tatt bort. Men i kaldere forhold oppbevares fakkelen flammen på koblingen mens loddetinn gjelder koplingens søm.