Indikatorer for planter å få for mye lys

September 3

Indikatorer for planter å få for mye lys

Når noe er galt i et anlegg miljø, viser symptomer som kan hjelpe deg med å diagnostisere problemet. Et slikt problem er for mye lys, som ofte går hånd i hånd med for mye varme og vannivå. Uansett, kan forstå symptomene hjelpe deg å vite når det er på tide å flytte anlegget til en shadier spot.

Bleket utseende

Som planter ta i mye sollys, begynner de å bleke. Blader eller blader av gress som var en rik grønn fade til en utvasket gulaktig grønn. Dette er et tegn på at sollys er å bryte ned klorofyll raskere enn anlegget kan produsere mer. Det er en plante versjon av solbrenthet--om planter kan også ta på en litt rødlig skjær, spesielt rundt kantene, når solbrent. Det kan hende kantene av bladene curling under, mens nye blader vokse i mindre på grunn av for mye lys.

Blad Scorch

I ekstreme tilfeller av solbrenthet utvikle blader mørke flekker der sollys har brent dem. Disse stedene har ofte gul ringer rundt seg. Varmeskade og mangel på vann kan forverre dette blad svi. Brune flekker noen ganger har en forkullede utseende og føler sprøtt fordi solen har tørket ut disse områdene. Til slutt, berørte bladene dø.

Sunscald

Trær og busker presentere ofte solskader på deres bark. Hvis du oppdager sprakk bark eller senket i områder, er tegn på anlegget mottar for mye lyset. Tre-kjedelig insekter og råte fungal sykdommer målrette disse områdene, som kan føre til ytterligere skade allerede svekket anlegget. Hvis ikke skyggelagt, kan anlegget utvikle cankers og til slutt dør.

Blad slipp

Hvis du flytter en plante til en plassering som er solfylte enn tidligere stedet - for eksempel flytter en houseplant utendørs - kan det slippe blader. Dette skyldes at bladene er egnet for lite lys, og sollys stoppet sine matproduksjon og truet helse av anlegget. For å justere til nye lysintensiteten, anlegget drops blader og erstatter dem med blader som tåler flere solen. Men er dette stressende for planten; Det er sikrere å gradvis øke soleksponering hvis du planlegger å flytte en plante til en mye solfylte plassering.