Ideer for ettårige i urner

July 4

Potted ettårige gjøre en sjarmerende tillegg til en hage. De fungerer også som dekorasjoner for balkonger, verft og andre utendørs områder. Ettårige er et utmerket valg for container hagearbeid siden de krever mindre vedlikehold enn andre typer planter. Beste ettårige for bruk i urner avhenger av urne brukes, hvor det er plassert, personlig smak og hvordan ettårige brukes til å utfylle og kontrast med resten av hagen eller hagen.

Snapdragons

Snapdragons er et godt valg for urn planting, som de kommer i forskjellige nyanser og gjøre det bra i kjøligere vær. Forbløffende effekter kan oppnås ved å blande mange nyanser av snapdragons sammen. For eksempel kan ulike rød-baserte nyanser av snapdragons være plantet sammen i en urne en komplementær farger som rosa eller grått. En slående effekt, kan de være plantet i en urne en kontrastfarge, som rødbrun eller oransje.

Marigolds

Marigolds er en varme-været årlig. De er elsket for sine lyse coloring, siden deres gylden og oransje fargetoner gjør dem ser ut som små suns. De har også en hyggelig krydret duft. Marigolds er best sett av urner i subtile, ugjennomsiktig farger, som terra cotta eller blek blå. Marigolds er lett å vokse og har en naturlig motstand mot insekter, noe som gjør dem til et utmerket valg for begynnelsen gartnere.

Zinnias

Zinnia er en annen varme-været årlig. Vær oppmerksom på at de gjør best i tørt klima, som de er utsatt for mugg problemer i demper klima. Zinnias kommer i mange størrelser, figurer og farger - noen varianter er også dobbel-blomster. På grunn av sin allsidighet er zinnias en givende plante for voksende i urner, som mange forskjellige ordninger kan opprettes fra dem.

Stemorsblomster

Stemorsblomster er et klassisk valg for beholder planting. De beste i kjøligere klima og nyte fuktig, rik jord. Stemorsblomster er også en flerfarget blomst, og mange av dem har markeringer i deres centers, som er noen ganger whimsically sammenlignet med "ansikter." Stemorsblomster er en av de tidligste blomstrende blomstene, som kan anbefale dem til de som bor i områder der våren kan være litt treg å starte.

Mikser

Mange gartnere anbefaler plante blander av ettårige i urner, i stedet for å konsentrere seg på en bestemt årlige type. Hvis oppmerksomhet å balansere typer ettårige med hverandre, blandet årlige beholdere kan se ganske pen. Blandingen skal vanligvis omfatter høyere planter, kortere og etterfølgende planter. I tillegg bør oppmerksomhet vies til å balansere fargene på ettårige og deres blomstrende sykluser. Blandet årlige Potter kan være plantet med andre typer planter, som etterfølgende ivy eller ornamentale gresstyper. Dette vil sikre at din urn forblir attraktive hele året.

Andre ideer

Martha Stewart anbefaler plante japanske maples i urner, som de langvarige og overleve i urner. Japansk maples kommer i mange farger, fra gul og lilla til grønn, rosa og oransje. Fordi de er så lyst hued, kan japansk maples gi en velkommen støt av farge. Plantet i grønn-fargede Potter, som verdigris urner, kan røde japanske maples se spesielt pen.