Hvorfor min Cukes & Zuccini har bare mannlige blomster

December 13

Hvorfor min Cukes & Zuccini har bare mannlige blomster

Som andre cucurbits er squash og agurker monoecious planter. Hver plante produserer både mannlige og kvinnelige blomster. Når det er ingen kvinnelige blomster på din squash, kan det være at det første settet med blomster er alle mann, eller en av mange andre faktorer, inkludert lys, temperatur, genetikk og stress.

Genetikk og Timing

Noen agurk og squash planter har en naturlig tendens til å produsere mer av en sex enn andre. På de fleste av planter pleier mannlige blomster å vises først og deretter kvinnelige blomster. Noen squash planter har blitt avlet for å produsere flere mannlige blomster for å forsyne etterspørselen av squash. Andre har blitt avlet for større frukt produksjon og siden en mannlig blomst kan pollinering flere kvinner, de variantene pleier å produsere kun mannlige blomster.

Effekten av lys på blomst Type

Både lysintensitet og lengden på dag virkning forholdet mellom mannlige til kvinnelige blomster på cucurbits. Flere mannlige blomster dannes når dagen er langt og lysintensiteten er høy. Hvis anlegget er i full sol hele dagen og produserer bare mannlige blomster, kan du gi lys eller plante den på en annen plassering.

Effekten av temperatur

Kjøligere temperaturene tendens til å favorisere kvinnelige blomster. Hvis du har hatt en varm sommer, kan du finne en overflod av mannlige blomster. Lys ettermiddag skygge vil bidra til å redusere effekten av høye temperaturer.

Stress

Sjeldne vanning og over stimlet vil forårsake stress i planter og kan resultere i økt mannlige blomsten produksjon i zucchini og agurk. Start med gode, godt drenert jord og plante den på anbefalte avstanden. Deretter vann regelmessig for å holde jevnt fuktig.