Hvorfor har min røde japansk Maple en grønn gren?

June 19

Hvorfor har min røde japansk Maple en grønn gren?

Sakte voksende japanske maples er blant de mest brukte små aksent trærne i amerikanske landskap i tempererte soner. Arter Acer palmatum kalles vanligvis "Japansk maple," men fullmoon lønn, Surhet japonicum, også folkemunne kalt en japansk maple. Hundrevis av kultivarer finnes, noen med mer dypt skåret blader eller chartreuse eller rød-burgunder blader i stedet for den vanlige mediet grønne. Mens de fleste nye kultivarer er vokst fra frø og deretter overført av borekaks, noen ganger mutant grener oppstår på trær og er deretter valgt å vokse med erfarne gartnere.

Sport mutasjoner

Gjennom ulike miljømessige utløsere, kan genene i stammen eller bud vev i planter spontant mutere for å lage merkelige og attraktive nye vekst. Når en japansk maple utvikler en påfallende annerledes vekst som står i kontrast med vanlige løvverk eller skjemaet på treet, kalles en "sport". Det er helt mulig at et red-blad japansk maple gjennomgår en lokalisert mutasjon der en grønn-blad gene tennes og danner en sport gren. Likeledes, det samme kan skje på en grønn-blad treet og en tilfeldig rød-leaf sport kan oppstå.

Pode

Når en japansk maple sorten er valgt, er det overført av borekaks å bevare de genetiske egenskapene. Vokser det fra frø vil resultere i et helt nytt lønn tre med variabel trekk. Siden japanske maples er så sakte voksende, pode ofte horticulturists stiklinger på mer energisk røttene til en annen lønn. Kutt avdelingen, eller scion, er podet på rootstock, blander vaskulær vev sammen koble røtter med scion grønne stilk skuddene. Hvis et bud på rootstock spirer, vil den se annerledes enn blader eller trekk i podet toppen av treet. Derfor kan en rød-leaf japansk maple podet på en grønn-blad lønn rootstock spire en lavere gren som viser den rootstock gener.

Løsning

Om resultatet av en spontan mutasjon eller spirende et bud på den nedre rootstock delen på japansk maple, beskjæring løser estetiske problemet. Bare kutte av merkelige gren veksten eliminerer den fysisk funksjonen av en grønn gren ødelegger kalesjen på en rød-blad japansk maple. I senere år må du kanskje noen oppfølging trimming til klipp av eventuelle nye rosenkål av grønne blad vev sett på rød japansk maple.

Beskjæring Tips

Hvis grønne gren spire på rød japansk maple ser spesielt dekorativ, kan du beholde den grønne bladrike grenen som en klippe til pode på rootstock og bli et nytt tre. Ellers bare kaste grønne bladrike grenen av rød-leaf anlegget. Det er best ikke å beskjære fra slutten av vinteren i midtsommer når masse sap strømmer i treet. Vent til sent sommeren eller helst når bladene slippe unna i høst eller vinter. Merk den problematiske delen med et bånd eller en annen funksjon slik at du vet hvilken gren å beskjære bort når japansk maple blir sovende. Klipp grenen 1/4 tommers over lavere grenen som det stiger. Ikke behandle eller spray grenen sår med maling eller andre fugemasse. Tillate såret naturlig callus.