Hvorfor gjør planter bøye mot lys?

December 14

Bevegelsen av planter mot lys begynner på spiring. Dette er en overlevelse mekanisme kalt phototropism. Ved å orientere sine blader og stengler mot lys planter sikre at de vil motta maksimal energi mulig for fotosyntesen. Phototropism er en kompleks hormonelle og kjemisk reaksjon til lys som er fortsatt ikke fullt ut forstått av forskere.

Phototropism

Phototropism er definert som bevegelse av planter mot lys. Det ble først undersøkt av Charles Darwin. Bruke gress og korn seedlings viste han at cellene i den mørke siden av anlegget (siden fra en lyskilde) forlenge forårsaker frøplante bøye mot lyskilden.

Auxins

En plantehormonet kalles indolacetic syre eller auxin er ansvarlig for å plante celler på side fra lys forlenge. Det er også ansvarlig for å gjøre røttene vokse ned i jorden (kalt gravitropism). Auxin utløser en kjemisk reaksjon som svekker cellevegger tillater dem å forlenge og til slutt bøying anlegget mot lys.

Slik fungerer det

Planter oppdage lys med fotoreseptorer. Blått lys absorbert av fotoreseptorer stimulerer auxin flytte sidelengs over hele stammen og bladene av planter til siden som er fra lyset.

Auxin føre H + ionene flytte inn celler. H + ioner endre pH i anlegget celler slik at de blir surere. Surhetsgrad forstyrrer hydrogenbindinger i cellen vegger slik veggene svakere. Enzymer kalt expansins aktiveres av cellens endring i pH. Expansins bryte hydrogenbindinger i cellen vegger slik at cellen til å forlenge. Forlengelse av celler på den ene siden av anlegget oppretter ulike vekst som bøyer anlegget mot mindre cellene på siden mottar lys.

Betydning

Phototropism gjør plantene til å maksimere mengden av lysenergi de mottar som i svinger maksimerer fotosyntesen potensial for hele anlegget. Økt fotosyntese betyr større vekst tillater en plante ut konkurrere tilstøtende planter. Dette gjør at anlegget mer tilgang til næringsstoffer og vann i jord som igjen øker blomster og frø. De ivrigste plantene er ofte den mest besøkte av pollen overføre insekter og fugler. Dette øker oddsen for en bestemt plante formidle sin genetikk til fremtidige generasjoner.

Bruke phototropism i landskapsarbeid

Hvis du har stadig vokst solsikker, vil du lagt merke til hvordan blomstene synes å følge solen over himmelen. Dette er et eksempel på phototropism. Du kan bruke phototropism til å opprette en floral solur. Velg planter som endrer deres retning i respons til solens posisjon på himmelen. Solsikker, marigolds, daylilies og morgen herligheter er alle gode valg for en floral solur. Kombinere planter eller velg en art. Plant i en sirkel forlate en plass i midten. Du kan fortelle der solen er plasseringen av blader og blomster.