Hvorfor gjør løvtre blader endre farger?

February 2

Hvorfor gjør løvtre blader endre farger?

I høst, dagene vokse kortere og luften blir kjølig, løvtrær og busker satt på en festival av farger før shedding sine blader og bosette seg på en vinter lur. Bemerkelsesverdig transformasjonen fra skogens sommer paletten greener en levende rekke røde, oransje, gult, browns og lilla er en kompleks prosess som involverer temperatur, fuktighet i jorda og sollys. Forskere er usikker på årsakene til fargevisningen, men de forstår prosessen som opprettes.

Endringer i cellevekst

Prosessen begynner med kortere dager; celler i nærheten tilkobling av bladet til stammen begynte å dele raskt, men de Utvid ikke. Dette corky laget av celler, kalt abscission, blokker overføringer ut via blad venene. Sukker fanget blad sak fargevisningen som er kjennemerket på høstsesongen. Når abscission laget er fullført, er bladet klar til å slippe.

Blad Pigment produksjon

Klorofyll produksjon foregår gjennom hele vekstsesongen. Men som venene bli blokkert, klorofyll produksjon bremser og til slutt stopper. Grønne klorofyll pigmenter maske gult og oransje pigmenter som blir synlig når klorofyll pigmenter stopp. Rødt og lilla pigmenter produseres av fanget sukker i blader på slutten av vekstsesongen.

Ytre påvirkninger

Været, temperatur og fuktighet påvirker farge produksjon i bladene. Sollys og kjøligere temperaturer, særlig om natten, fremmer en mer fargerik utfoldelse. Tidlig frost betyr en umiddelbar slutt på høstfarger. Tørke forhold føre trær å miste sine blader uten å slå farger. Områder som er overskyet mye av tiden dag kjedelig falle fargeskjerm. Ulike arter av trær har karakteristiske farger. For eksempel eik slå rødbrun eller russet, poppel og aspen gule, dogwood blir purplish rød, bøk blir blek brun, røde lønn blir dypt scarlet, sukker maples slå oransje eller gul-oransje og myke maples snu lyse rødt. Staselige Alm treet blader slå ikke vakre farger; de visner og skrumpe opp før tilbakegang.

Verdien av prosessen

Det er flere teorier om verdien av løvtrær skiftende farger høsten og slippe sine blader. Noen forskere tror at anbudet bladene med årer full av væske ikke vil overleve vinterens minusgrader, så treet må forsegle dem av og kaste dem for å beskytte grener og knopper sesong. Noen entymologists foreslår at trees Produser rødlig fargene advarer skadedyr å velge en annen næringsplanten. Andre teoretisere at den røde pigmenter fungere som en solkrem hemme produksjon av klorofyll og hindre frost skade i høst.