Hvorfor er Sun bra for planter?

April 19

Hvorfor er Sun bra for planter?

Som en ball av brennende gass med en kjernetemperatur på 27 millioner grader Fahrenheit, er solen en mektig og farlig himmelske kroppen. Likevel nesten 93 millioner miles måte, verst av dens utskeielser dempet, solen skinner velvillig på jorden, gir vår planet med varme og lys. Uten solen, ville det ikke være noen planteliv, og uten planteliv ville det ikke være verken dyr eller mennesker. Du ville ikke ha utfoldet for å lese dette, for planter gi dyreliv med mat og oksygen vi trenger å puste.

Fotosyntese

De grønne delene av planter er laget grønn gjennom klorofyll, som også samler sollys. Energien fra samlet sollyset lagres som mat for anlegget, som deretter kan konvertere den til energi for voksende, blomstring og fruiting. Dyr kan også bruke lagrede maten. Selv rovdyr er avhengig av plante mat siden byttedyra er avhengige av plantene for næring. Prosessen med å konvertere solenergi til mat energi kalles fotosyntese. Foruten sollys bruker fotosyntese karbondioksid. Foruten mat produserer fotosyntese oksygen er nødvendig av dyreliv.

Varme

Stadig vokser mindre planteliv som du hodet mot jordens poler. Det er bare altfor kaldt. Et anlegg stoffskiftet bremser ned som temperaturen reduseres, påvirker vekst og anlegget kunne blomst og frukt. På minusgrader, is krystaller form i anlegget, piercing og til slutt drepe celler. Heldigvis, mange jorden basks i sollys, spesielt i våren og sommeren og året rundt på ekvator.

Vannets kretsløp

Vannets kretsløp refererer til hvordan vannet kontinuerlig sirkuleres gjennom luften, land og hav, hele massive verdensomspennende prosessen drevet av solen. Varmen fra solen fordamper vannet, bærer det i atmosfæren. I mellomtiden varmer solen også jorden, som i sin tur varmer opp luften, som stiger og beveger seg, bære vanndamp med den. Når luften kjøles, resultater nedbør. Vann eller snøen faller fra himmelen, stormer distribuere vann som er nødvendig for planteliv.

Spekter

Ikke alle lys skinner det samme. Solen har en regnbue av farger, som vi kan se når vi skinne sollys gjennom et prisme, dele den i forskjellige farger. Planter trenger hele spekteret av solen å utløse visse typer vekst. For eksempel oppfordrer blått lys av spekteret blad vekst. Rødt og oransje-røde lys fremmer spirende og blomstrende. Blomstrende genererer frukt, slik at planter å reprodusere seg selv. Alle fargene i spekteret hjelpe fotosyntese, spesielt rødt og blått.