Hvordan ta vare på og vokse en Amaryllis lyspære

October 14

Hvordan ta vare på og vokse en Amaryllis lyspære

Selv om Hippeastrum eller amaryllis, er innfødt til Sør-Amerika, er pærer du kjøpe i dag sannsynligvis nederlandske eller sørafrikanske. Mens du kan dyrke disse skjønnhetene innendørs hele året eller utendørs om sommeren, amaryllis planter er frost-anbud og er vanligvis dyrket som "tvunget" lyspærer innendørs. Om åtte til ti uker etter at du planter en pære, blomst skulderbladet eller stilker, vises. Hver scape vokser til om lag 24 inches høy og kan ha fra to til seks prangende blomster klynger på toppen, med enkelte blomster fra syv til 10 inches tvers. Amaryllis lyspærer er klar å plante når du kjøper dem, med ingen skremmende forberedelse nødvendig.

Instruksjoner

•Examine pærer for misfargede eller pulveraktig områder som er et tegn på mold eller forfall. Velg bare store, fast pærer som har sunn ytre hud med ingen merker eller urenheter. Hvis du er nyplanting pærer du lagret gjennom dormancy, klippe av eventuelle rester av døde blader fra toppen av pære. Som regel produserer større pærer mer blomstrer.

•Velg en beholder som tillater ca 1 tomme plass på alle sider av lyspæren. Amaryllis blomsterløk blomstrer best hvis de er litt rootbound, så ikke bruker en stor pott. Noen plast eller leire potten er ideell, men drenering hull i bunnen av potten er et must.

•Fyll potten omtrent halvfull med sterilt potting jord med en pH på 6.0 til 6.5. Avgjøre roten enden av pære i jord, og fortsette å fylle potten med jord til en halv til to tredjedeler av pære er dekket. Utsette toppen "nesen" av pære reduserer risikoen for røde blotch sopp.

•Et pære umiddelbart, og holde jord bare litt fuktig til plante blomster. Når blomstene vises, vann oftere for å forlenge levetiden på blomstrer.

•Plasser din amaryllis pære i direkte sollys i en sørvendt vindu, hvis mulig, til blomsterknopper er klar til å åpne. Flytte den til indirekte lys rett før knoppene åpnes som hjelp blomster vare lenger.

•Hold din amaryllis pære varmt på en ideell temperatur på ca 70 til 75 grader Fahrenheit som bladverket vokser og blomst-scapes utvikle. Flytte anlegget til en kjøligere temperatur på rundt 65 grader så snart blomstene åpner for å hjelpe blomstrer vare lenger.

•Hold falmet blomster trimmet for å unngå energi-uttapping frøproduksjon. Gjenværende blomster vil se bedre lenger.

•Return ferdig anlegget til en solfylt vindu etter din amaryllis blomstrer. Når scape blir gule, kutt den av rett over toppen av pære. Tillate bladverket å fortsette å vokse helt til det gule naturlig som anlegget går inn dormancy. Trimme døde blader, holde vann og holde pære i et kjølig, tørt og mørkt sted for åtte til 12 uker før du bringe pære ut til å blomstre igjen. Den optimale Lagringstemperatur er 40 til 45 grader Fahrenheit.

Tips og advarsler

  • Så snart blader vises, gjødsle din amaryllis to ganger i måneden med en balansert vannløselige gjødsel. Fortsette å befrukte regelmessig til dormancy.
  • Gjør din egen potting miks for din amaryllis halv sterilisert torv og halv perlite.