Hvordan ta vare på header Ivy

December 14

Hvordan ta vare på header Ivy

Alle ivies er i slekten header, med et bredt utvalg av former, farger og størrelser blant mange arter i slekten. Ivies er mest ofte klatring eller spre planter med en vintreet-lignende vane. Ivies tolerere kjølig temperert forhold og kan være eviggrønne eller løvtre. Varianter som engelsk eføy gjør utmerket potteplanter. Ivies er tolerante overfor et bredt spekter av jord, men trenger rikelig med fuktighet. De fleste ivy planter utføre i delvis sol eller indirekte sollys. Den beste samlede temperaturen for anlegget er 68 til 72 grader i dag og 50 til 55 natten.

Instruksjoner

•Et ivy planter dypt, spesielt i våren og sommeren. La jorda tørke mellom Pottejorden. Vann potted ivies før vannet renner ut av potten. Utendørs ivies må skal Vannes til toppen 6 inches jord er fuktig.

•Fertilize innendørs ivies hver måned med en allsidig oppløselig gjødsel til irrigasjon vann. Følg hvor anbefalt av produsenten, eller bruke en tsp.per quart. Ikke gjødsle om vinteren eller midt på sommeren når eføy ikke er aktivt vokser.

•Prune tilbake eføy når som helst hvis det er voksende innendørs. Knip endene av vinrankene å fremme bushiness. Kuttet vinrankene tilbake til den forrige vekst-noden. Beskjære utendørs ivy i høsten eller våren.

•Sett innendørs potteplanter hvert tre til fem år. Gjøre en potting blanding med 1 del matjord og 1 del torv moss, 1 del perlite. Sikre potten har flere drenering hull. Leire eller plastikk gryte er passende, men leire potter må være vannet oftere.

•Fyll en bøtte med vann en gang i måneden og legge et par dråper flytende oppvaskmiddel. Dunk eføy i denne løsningen å drepe eventuelle insekter skadedyr og friske bladverket. Utendørs planter nytte av hyppige spyling å rense sine blader.