Hvordan ta vare på en miniatyr Marigold

May 2

Hvordan ta vare på en miniatyr Marigold

En av de hyggeligste tingene om Tagetes eller marigolds, er at kravene minimal omsorg er like for nesten alle forskjellige størrelser. Noen typer kan nå 48 inches høy, ruvende over miniatyr darlings av marigold familien. Disse dverg beauties finnes i mange varianter kan, være 6 til 12 inches høy og har en tendens til å vokse til tykke, buskete planter. Blomster kan være enkle eller doble, og noen av miniatyr marigolds produserer profusions av store, full, mumlike blomster fra tidlig på sommeren til frost. Den enkleste måten å vokse noen marigold er å kjøpe dem som seedlings på planting tid.

Instruksjoner

•Velg en fruktbar, godt drenering området i full sol for miniatyr marigolds. Arbeide et 1 - til 2-tommers lag av kompost på toppen 2 inches jord. Ingen andre gjødsel er nødvendig.

•Plant miniatyr marigold seedlings seks til 12 inches hverandre, avhengig av variasjon.

•Et området grundig for å jevnt fukte jorda, men ikke suge den til poenget med å bli våt eller våt. Holde seedlings fuktig, men ikke våt for et par uker, før de er etablert. Deretter vann bare én gang ukentlig hvis det ikke har vært noen regn, eller når den øverste tommen jord føles tørr.

•Spread et lag mulch når seedlings er flere inches høy. Dette bidrar til å bevare fuktighet og går en lang vei mot Luke kontroll.

•Skjære marigold blomstrende stammer fritt for å nyte miniatyr innendørs arrangementer gjennom hele sesongen.

•Deadhead brukt blomster på miniatyr ringblomst plantene gjennom hele sesongen. Dette fremmer fortsatt blomstrende og holder plantene ser ryddig.

Tips og advarsler

  • Miniatyr marigolds tilbyr samme insekt frastøtende egenskaper som deres større slektninger. De tilbyr fordelen av liten størrelse, slik at enkel plassering i garden for følgesvenn planting.
  • Hvis du foretrekker, vokse marigolds fra frø. Så frø direkte inn i hagen når all fare for frost har gått. Vann grundig, men ikke suge dem til punktet av avrenning. Se etter spirer i tre eller fire dager.
  • Ikke gjødsle miniatyr marigolds. Disse plantene ikke krever det, og faktisk trives i selv svært dårlig jord. Gjødsel fremmer frodige foliar vekst og reduserer blomstrende aktivitet.