Hvordan ta vare på en jordbær plante i Illinois

May 11

Hvordan ta vare på en jordbær plante i Illinois

Jordbær tjene som en av de sjeldne behandler som føles som en overbærenhet, men faktisk er et sunt alternativ til dessert eller som en matbit. Med bare 55 calories per kopp og en sunn dose vitamin C i hver bit, trenger du ikke å føle seg skyldig hver gang du spise dem. Jordbær vokse i hver stat i USA, Illinois inkludert. Selv om Illinois ikke føre som kommersielle produsent av jordbær, er klimaet perfekt egnet for voksende dem i din hage.

Instruksjoner

•IDENTIFY et sted i verksted eller hagen som får minst seks timer sollys hver dag. Ideelt sett får stedet godt drenering jord med en rekke organisk materiale. Hvis din jord mangler, kan du legge organisk materiale og bland det godt for å forbedre jord kvalitet.

•Prep jord hvor jordbær vil bli plantet ved å bruke gjødsel 10-10-10, og blande det inn i toppen 6 til 8 inches jord. Sjekk etiketten instruksjonene for antall, men generelt bruke 1 halvkilo gjødsel for hver 100 kvadrat fot hage.

•Still plantene dine i jord i tidlig på våren, når jorden varmer nok til å arbeide med og fare for en hard frost passerer. Plante så røttene er helt dekket av jord, men sikre at kronen fortsatt helt aboveground.

•Et planter umiddelbart etter planting slik at de kan begynne å sette sine røtter. Jordbær trenger ca 1 tommers vann per uke, så må du vann dem ukentlig i tørre perioder.

•Pluck blomstrer fra planter som de utvikler hvis du plantet juni-bærende jordbær. For dag-nøytral og everbearing planter, du fremdeles må plukke blomstrer tidlig i sesongen, men etter slutten av juni kan du la dem på plass slik at de vil begynne å produsere frukt.

•Trekk ugress fra hagen plass for hånd som du legge merke til dem, eller bruker en hakke til å dyrke jorden. Hvis du bruker en hakke, må ikke grave for dypt så du ikke forstyrrer jordbær rotsystem.

•Mulch rundt fabrikkene i sen høst eller tidlig vinter å forberede dem for de kalde månedene fremover. Haug mulch mellom 3 inches og 4 inches høy når de natten Temperaturene dip 23 til 25 grader Fahrenheit, som vanligvis skjer mellom midten av November og desember midt i Illinois.

•Rake mulch fra planter tidlig på våren, når været begynner å varme og bladene vises gule. La mulch i hagen radene eller i nærheten slik at du kan re-dekket plantene hvis frost skjer.

Sørg for at plantene i hele den voksende sesongen, vanning behov. Ikke Fjern blomstrer fra anlegget i andre vekstsesongen, uansett hva slags jordbær du vokser.

•Fertilize planter etter å høste jordbær, bruker 10-10-10 gjødsel med en hastighet på 1 pund for hver 100 kvadrat fot eller hage.

•Continue din Stellogvedlikehold planlegge for planter i de påfølgende sesongene, winterizing planter hver høst eller vinter og tidlig å forberede dem for en høst hver våren.

Tips og advarsler

  • Hvis mulig, plante jordbær på en overskyet dag eller sent på ettermiddagen, ifølge University of Illinois forlengelsen.
  • Et lett lag av halm mulch plassert rundt den jordbær planter i vekstsesongen kan hjelpe forhindre ugress og tillate jord til bedre spare vann.
  • Anbefalte dag-nøytral kultivarer for Illinois inkluderer Tristar og hyllest, ifølge University of Illinois forlengelsen. For juni-bærende jordbær, velge juvel, Kent, Allstar, Annapolis, Earligrow, Delmarvel, Seneca eller Honeoye.