Hvordan Plant poteter i Washington

July 6

Poteter er et populært innslag i USA, og vokse i sommeren hager over hele landet. Disse er kul-sesongen grønnsaker, skjønt, og gjør best i områder der somrene er fortsatt relativt kjølig, på 60-70 grader Fahrenheit. Staten Washington, som dekker USDA hardførhet sonene 1 til 8, kan støtte poteter i de fleste områder, med lang, men relativt kjølig somre. Plante Washington poteter til frost datoen i ditt område for beste suksess.

Instruksjoner

•Plan din potet plante rundt de siste frost i ditt område. Poteter tåle lett frost, og trenger ikke å vente til etter den første thaws, men bør ikke gå i bakken for langt i forveien. Washington frost datoer varierer fra 20 April i Seattle til 15 juni i Davenport, så plante kan finne sted fra midten av April til begynnelsen av juni. I vestlige Washington varm sonen 8, plante poteter til 1 August.

Finne et nettsted som får seks til åtte timer med full sol hver dag, med rask og effektiv drenering. Poteter er vining planter som vokser langs bakken og dø i stående vann. Sørg for at nettstedet har minst 10 fot med 10 fot plass for denne stor avling.

•Mark din plante nettsteder før du arbeide jord eller plante. Forberede rader minst 4 til 5 fot lang, linjeavstand 24 til 36 inches hverandre, å gi potetene nok plass til å vokse til modenhet.

•Dig opp toppen 6 inches jord i hver rad. Bland raskt-drenering jord og organiske kompost sammen i like deler, og 3 inches av denne blandingen blir de 6 inches av dyrket jord. Poteter krever rik surhetsgraden og rask drenering i deres jord, for både ernæring og rot. Legge til godt råtnet gjødsel eller startpakke gjødsel til jord til flere nærende.

•Dig skyttergravene som er 4 til 5 fot lang og 3 til 5 inches dypt som din rader. Slipp frø poteter i disse skyttergravene på hver 10 til 12 inches da dekke dem med 1 til 3 inches av reviderte jord.

•Et hver potet med 3-4 inches av vann for å fukte den frø poteten. Spre 3 til 4 inches av organisk mulch mellom webområdene potet og mellom radene, opprettholde jordfuktighet og temperatur og holde nede ugress.

Tips og advarsler

  • Rødbrun Burbank poteter er den vanligste Washington variasjonen.
  • Poteter ta to til fire uker å spire i Washington.
  • Poteter ta tre måneder å vokse til eldre harvest i Washington.