Hvordan kontrollere Milk Thistle

February 16

Milk thistle (Silybum marianum) er en biennial eller vinter årlig Luke innfødt til Europa. Også kjent som velsignet thistle og Ladys thistle, er melk tistel klassifisert som en helsefarlige luke. Anlegget har en moden høyde på 2-6 fot med brede, spiny kantet, spraglete løvverk og rødaktig-lilla blomster hoder. Milk thistle har en aggressiv, tett, gruppe vekst vane som raskt fortrenger ønsket vegetasjon. Om brukt i urte rettsmidler, er anlegget giftige for husdyr. Du kan bruke en rekke kjemiske og nonchemical metoder for å kontrollere veksten av melk thistle.

Instruksjoner

•Skjære alle blomst hoder med skarp saks og bag dem hvis ugresset har dannet frøet hoder. Dette er å holde frøene spre som du graver ut ugress.

•Bruk en hakke å grave ut ugress nøye. Pass på å grave ut alle sine røtter.

•Look for små rosetter og falt frø i det utviskede området. Fjern alle disse å hindre spiring frø og utseendet på nye planter.

•Bruk en herbicid hvis i milk thistle er også utbredt å fjerne hånd eller hvis du ikke klarer å grave ut hele anlegget. Plantevernmidler inneholder dicamba er effektive for kontroll av melk tistel, ifølge Oregon State University forlengelsen nettstedet. Våren, spray Plantegiften på nylig spirer ugress som fortsatt er rosett eller frøplante scenen for beste kontrollen. Spray igjen i sommer og i høst å dekke noen senere-spirende frø. Bruk Plantegiften på varme dager for bedre effekt av kjemiske.

•Ikke ikke klippe det behandlede området til ugress er helt død å minimere sjansen for frø spredning. Grave ut fra området alle døde ugress og røtter og kast dem, sammen med eventuelle rosetter eller frø.

Tips og advarsler

  • Den beste tiden å grave ut milk thistle er så snart du oppdager anlegget - før blomstring og produksjon av frø.
  • Klippe er ikke anbefalt for melk thistle fjerning, fordi dette sprer hodet på blomsten og frø til andre områder. Ugress vil også resprout i samme områder. Luke er også lettere å spise når det wilts, og dette øker sjansene for inntak og forgiftning av dyr.