Hvordan kompost asparges bregner

October 4

Skyen som bladverket av asparges fern, asparges densiflorus, gjør det populære som en houseplant og en flerårig i tropiske hager. Men kan dets tendens til vann-lagring røtter forlenge levetiden selv når det kastes til en kompost haug. Videre kan de røde bær spire i kompost haug og sprer. Miljøvennlig måte å kompost asparges fern er å fjerne bær før putting anlegget på kompost haug, eller fullt frysing eller tørke ut røttene av anlegget før kompostering det.

Instruksjoner

•Examine asparges bregne du vil kompost. Se etter muligheter irriterende attributter som røde frukter eller tilstedeværelse eller vann-lagring "pærer" i roten masse. Bruk hansker som lavere stilkene på bladverket har vanligvis små, skarpe torner.

•Sett asparges bregne i en egen hylle fra kompost haug. Dub dette "karantene haug." Anlegget må være helt drept i en langvarig vinter fryse eller mangel på vann for å sikre at det ikke vil spire og multiplisere i kompost haug.

•Skjære av noen sprigs som har røde bær og kaste dem i søpla, forseglet i en plastpose. Hvis de ikke avhendes på denne måten, vil fugler spise bær og spre frøene; Dette er hvordan anlegget har blitt invasiv i subtropiske områder som Hawaii og Florida.

•Plasser noen løvverk sprigs at mangel bær i vanlige kompost haug for nedbryting.

•Se karantene haug av asparges fern. Dersom anlegget spirer eller unnlater å dø, Vurder å plassere den i en dekket bin å grundig tørke ut over tre til seks måneder. Anlegget skal bli fullt drept hvis lave vintertemperaturer får ned til 20 grader eller kaldere i minst 14 dager.

•Sett den fullt døde, ikke-berried asparges bregne i vanlig kompost haug når du er overbevist om røttene er døde. Et godt tegn er at den en gang plumpe, kjøttfulle vann "pærer" av røttene er krympet og tørr.

Tips og advarsler

  • I områder som mangler en vinter fryse, ofte er det ikke verdt kompostering asparges fern som det kan frø selv eller spire og sprer på kompost haug. I så fall bag anlegget og kast den i søpla.
  • Den sterile asparges fern, kalt foxtail fern, asparges densiflorus "Meyersii," satt ikke frukt og forblir en ryddig klynge. Vurder å bare bruke denne variasjonen i landskapet.
  • Asparges fern kan bli invasiv i subtropiske områder hvor fuglene spiser mange røde frukter og slipper frøene i deres ekskrementer over landskapet. Ikke plante eller selge asparges fern i regioner som halvøy Florida, hvor anlegget er kjent for å fortrenge innfødt plantearter og er forandre innfødt økosystemer.
  • Ikke kast asparges planter på veikanter og enger utendørs deponier i frostfritt områder, som det kan root og deretter sprer, slik at fuglene å spise og distribuere frøene.