Hvordan jeg lindre muggen lukt i en kjeller?

May 2

Kjellere pleier å være dampest området av hjemmet. Muggen lukt oppstår i fuktige forhold bli alvorlig og usunn. Mangel på luftsirkulasjon og naturlig lys gir ideelle vekstforhold for mold og mugg. Disse sporer reprodusere og skape et skadelige miljø. For å gjenvinne kjelleren som et nyttig område hvor det er trygt å puste, bruke rettsmidler prøvd og testet av United States Environmental Protection Agency og noen praktiske lukt-busting løsninger brukes av andre huseiere.

Luft og reparasjon

Luft og sollys kombinere som naturlige fiender av mold og mustiness. Hvis kjelleren har vinduer, åpne dem så ofte som mulig. Holde vinduene rene for å tillate i mer lys, åpne døren og la den være åpen i varmt vær (forutsatt at det er trygt å gjøre dette).

Environmental Protection Agency's Energy Star nettstedet råder kontrollere for lekkasje. Lekkende rør eller luft duct lekkasjer økning fuktighet og må repareres umiddelbart. Kontroller også at klær tørrere ventiler på utsiden, og bruk en ventilasjon fan hvis det er et bad i kjelleren. Redusere luftfuktighet hemmer mold og mugg.

Rengjør

Environmental Protection Agency råder bruker en N-195 respirator (fra en hardware (butikk) og hansker til ren mold. Du kan bruke et vaskemiddel. Enzym-baserte rengjøringsmidler eller anti-mikrobielle rengjøringsmidler bidra til å ødelegge lukt, i stedet for å dekke dem med kjemiske dufter. Bruk pensel eller klut gjelder støvsugeren for vinduskarmer, døren molding, baseboards og vegger. Følg instruksjonene for etiketten og legger til en mopp bøtte eller teppe renere. Vaske gulvene. Myke varer infisert med mold bør avhendes: gardiner, møbeltrekk, puter. Bli kvitt alle boksene og papir varer som disse harbor mold og mugg. Rengjør hele rammen og terskel av alle vinduer som fuktighet i disse områdene en tendens til å vokse mugg, som skaper mustiness.

Tørr ut krystaller

Få noen stor kar tørt ut produktet. Dette komme gjenfyllbare størrelser å spare penger. De fleste har en kurv i plast badekar som holder krystaller. Hver dagene du kaste ut vannet krystallene absorbere. Dette reduserer fuktighet og mustiness.

Luftrenser

Legge til en luftrenser til kjelleren å holde luften filtrert og lindre mustiness, spesielt hvis det er et område av hjemmet du ønsker å bruke. Typen med et innebygd filter du tørke ned gir den mest praktiske og økonomiske løsningen for en muggen kjeller.

Legg til planter

Legg til planter, hvis kjelleren gir nok naturlig lys og noen i husholdningen vil omsorg for seg. Planter produserer oksygen og forbedre kvaliteten på luften. Aromatiske planter som salvie, mynte, rosmarin og andre urter tilbyr behagelig naturlig lukt.