Hvordan fargen av lyseffekt plantevekst?

Hvordan fargen av lyseffekt plantevekst?

Planter trenger lys

Naturlig lys er best for planter under alle vekst, men hvis du er voksende innendørs, må du oppgi lyset. Det er en god idé å ha en grunnleggende forståelse av lysspekteret og hvordan det påvirker plantevekst, for å velge den beste belysningen for innendørs hagearbeid behov.

Fotosyntese

Plantene produsere sin egen mat bruker en fotosyntese. Klorofyll i anlegget omdanner karbondioksid i mat med lys energi. Tre prinsipper for lys påvirker plantevekst: kvalitet, antall og varighet. Antall refererer til lyset er intensitet, mens varighet er tiden lyset finnes. Kvaliteten på lyset refererer til bølgelengde, eller farge.

Lys Spectrums

Sollys inkluderer alle bølgelengder, og derfor alle farger av lys. Planter bare absorbere lys i rødt og blått bølgelengdene, så oransje, gul, grønn, indigo og fiolett teoretisk unødvendig. Grunnen til at vi ser planter som grønn er fordi de gjenspeiler, snarere enn absorbere, grønt lys.

Lysfargene

Blått lys hjelper blad vekst. Kul hvite lysrør avgir lys høy i blå bølgelengde, så de er gode på å fremme et anlegg leafing. Blått lys er også nyttig for frøplante vekst. Kombinere rødt og blått lys oppfordrer blomstrende.

Bruk rød og blå

Forskning av NASA antyder at planter kan oppnå optimal vekst når de utsettes for bare rød (ca 15 prosent) og blå (om lag 85 prosent) spektrum lys (lys utslipp diode).

Vokse lysene

LED lys er tilgjengelig i en rekke farger, bruke lite energi og avgir svært lite varme. De er nyttige for nesten alle innendørs voksende. Lysrør er best for å starte frø og tidlig i anlegget vekst syklus. HPS (høytrykks natrium) lys hjelpe en plante blomster og produsere frukt. Metall metallhalid lys avgir intens lys i blå spektrum og er ideell for voksende salat og andre grønne bladgrønnsaker. Glødende lys avgir lys i rød/oransje spectrums, men også produserer mye varme, som kan skade planter, så de ikke er et veldig godt valg å bruke når voksende planter innendørs.

Relaterte artikler

  1. Hvordan fargen hvit Grout å matche gamle Grout
  2. Hvordan fargen roser med konditorfarge
  3. Hvordan fargen hvite Carnation blomster
  4. Hvordan gjødsel hjelp plantevekst?
  5. Hvordan fargen gardiner
  6. Hvordan sammenligne gjødsel plantevekst
  7. Hvordan fargen en tabell
  8. Hvordan fargen din egen blomster
  9. Hvordan fargen kleberstein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*