Hvordan er nematoder gunstig for miljøet?

September 21

Nematoder er mikroskopiske roundworms som bor i jord. Noen nematoder skade planter og avlinger, mens gunstig nematoder forårsake sykdom i andre skadedyr hage. De er ofte brukt i biologisk kontroll administrere andre insekt arter.

Fordeler

Gunstig nematoder lavere bestander av skadedyr hage som weevils, borers og biller som forårsaker omfattende hage og beskjære skade. Juvenile nematoder angi likene av insekter gjennom kroppslige orifices og infisere dem med en bakterier som kalles Xenorhabdus som dreper vert insekt innen 24 til 48 timer.

Betydning

Rundormer bruk er gunstig for miljøet fordi de kontroll destruktive insekt bestander uten behov for giftige insektmidler. Nematoder oppstår naturlig og genetisk endres ikke, så de ikke trenger være registrert i Environmental Protection Agency som en skadedyrbekjempelse. Endelig infisere nematoder bare insekter. Det er ingen bevis (fra 2010) at gunstig nematoder infisere virveldyr.

Betraktninger

Visse nematoder er mer effektive enn andre for å kontrollere insekt bestander på visse planter. For eksempel S. carpocapsae arter er effektiv på mint og eradicates mint roten borers, loppe biller og rot weevils, mens H. bacteriophora er mer effektiv i behandling av rot weevils på bær.