Hvordan du Wire en enfase 230V-Motor

July 23

Hvordan du Wire en enfase 230V-Motor

Fase motorer brukes til å drive alt fra fans å butikk verktøy for klimaanlegg. Bolig makt er vanligvis i form av 110 til 120 volt eller 220-240 volt. Ledningsnett en motor for 230 volt er det samme som kabler for 220- eller 240 volt. Noen motorer kan både 120 volt og 240-volts ledningsnett ved å tilby en kombinasjon av ledninger for å gjøre. Pass på at du har valgt riktig ledningsnett konfigurasjon før du begynner kabling.

Instruksjoner

Dobbel spenning Motor ledninger

•Les navneskiltet på motoren og bekrefte at det er en dual-spenning motor. Det vil spesifisere to spenninger, en høy og en lav. Den høye spenningen blir 200 volt eller mer; lav spenning vil være 125 volt eller mindre.

•Åpne boksen ledninger dekke ved å fjerne skruene og bekrefte det er fire ledningene inne boksen for kabling motoren. Se på undersiden av dekselet for koblingsskjemaet, som angir hvilke ledninger brukes til wire motoren for 240 volt. Koblingsskjemaet viser at to av motoren ledninger er koblet sammen for 240-volts ledninger.

•Kople bakken ledningen fra bryteren til bakken terminalen i boksen ledninger. Bakken terminalen bør være en grønn skrue eller en grønn ledning. Stripe kabelendene med en wire stripper og sy dem sammen med en ledning mutter. For en terminal jordingstilkobling, Løsne skruen grønne bakken og vikle grønne bakken ledningen rundt. Skru grønne bakken fast.

•Koble to ledninger i boksen ledningene sammen som angitt av koblingsskjemaet for en 240-volts tilkobling. Stripe endene av ledningene hvis nødvendig og vri en wire mutter på par ledninger.

•Koble to varme ledninger kommer fra bryteren til gjenværende to motor ledninger med wire nøtter. Stripe endene av ledningene og koble en innkommende wire til en motor wire. Gjenta prosessen for andre innkommende ledningen og motor wire.

Single-spenning Motor ledninger

•Les motor skiltet og bekrefte det er en enkelt-spenning motor på mer enn 200 volt.

•Åpne motor ledningene boksen ved å fjerne skruene og undersøke ledningene. Du burde se to svarte ledninger og en grønn ledning eller en grønn jording terminal. Se under ledning dekselet for koblingsskjemaet. Begge ledninger på diagrammet skal være merket «Load.»

•Koble innkommende bakken wire til bakken terminal eller jording. Fjerne begge ledninger og koble dem sammen med en ledning mutter. Eller Løsne skruen grønne bakken, bryte grønne bakken ledningen rundt og stram skruen.

•Koble to innkommende varme ledninger fra svitsjen, en til hver motor "Belastning" wire. Fjerner ledninger og koble dem med wire nøtter.

Tips og advarsler

  • Koblingsskjemaet er vanligvis på innsiden av boksen ledninger. Det viser vanligvis hvordan du wire motoren for vanlige konfigurasjoner som 110 til 125 volt eller 220 til 250 volt, og noen ganger 208 volt. Ved å følge koblingsskjemaet, kan du enkelt sette motoren mellom spenninger.
  • Slå av strøm krets med strømbryteren før du arbeider på en motor.
  • Noen motorer har mange ledninger alternativer. Hvis du ikke kan bekrefte motoren er enfase motor, ikke prøv å wire det eller kjøre den uten å konsultere en koblingsskjemaet eller bilprodusenter.