Hvordan Bastard liljer for å gjøre nye

August 17

Dusinvis av lilje (Lilium spp.) dyrkes som prydplanter over det brede utvalget av Nord-Amerika som inkluderer minst US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 11. Kjennetegner personlige lily arter bestemmer hvor innenfor dette området de kan vokse. Liljer har prangende blomster med variert egenskaper som farge, størrelse, form, freckling og pollen. Fordi blomster er store og lett gjenkjennelig mannlige og kvinnelige deler, er de ideell for bruk hvis du ønsker å eksperimentere med crossbreeding liljer for å opprette nye hybrider.

Instruksjoner

•Bruk forskjellige fargede tråden, etiketter eller noen andre enkel metode for å merke både anlegget du samler pollen fra og anlegget du vil pollinering.

•Look på en åpen lily blomst og identifisere viktige organer for å produsere frø. Lily blomst inneholder både mannlige og kvinnelige organer. Den kvinnelige orgel, eller pistil, er midt i blomsten. Sine tips, kalt stigma, vil se blank og klebrig når den er klar for pollinering. Det mannlige organ, kalt pollenbærere, er ordnet rundt pistil. Hver stamen er en delikat filament toppet av en annen, som produserer pollen. For pollinering å lykkes, må pollen korn komme fra en annen en blomst til stigmatisering av en annen. Som mange blomstrende planter, kan ikke liljer gjengi fra self-pollination.

•Ta anthers fra blomstrer du ønsker å pollinering like før blomstrer åpen, slik at pollen disse anthers vil produsere ikke får stigmas. Trekke kronblad tilbake forsiktig for å finne anthers og fjerne dem med pinsett eller saks.

•Enclose av uåpnede lilje blomster du ønsker å pollinering inne plastposer å hindre uønsket pollinering. Eventuelt lukke lily's kronblad rundt opp stigma og slips den igjen med tråden.

•Bruk pinsett for å fjerne en annen av en lily blomst du valgte som pollinator fra sin filament. Velg en annen med synlige, løs pollen korn som børste på fingertuppen kontakt. Hvis blomsten du har tenkt å pollinering ikke er ennå klar, kan du kjøle den valgte anther i en lufttett beholder til stigmatisering av valgte blomsten vises mottakelig. Det er best å bruke lagrede pollen i ca to uker; Jo lenger den er lagret, mer levedyktighet er tapt.

•Fjern posen eller tråd fra rundt blomsten være pollinated. Trykk den pollen dekket anther til mottakelige stigma. Hvis du ser pollen korn på stigma, er pollen overføringen fullført. Holde pollinated blomsten dekket til sine kronblader slipp eller frø pod begynner å svelle.

•Overvåk utvikle frø pod, som vil ta seks å åtte ukens å modne. Samle pod når det blir brune og begynner å dele, men før det utgivelser frø. Mens det er modning, henge pod inne en finmasket bag eller over et papir som vil fange utgitt frøene. Når pod er helt tørr, gni det mellom fingrene å løslate alle gjenværende frø og spre frøene ut tørke i et godt ventilert sted.

•Plant tørrfisk frø umiddelbart, eller plassere dem i en lufttett beholder og Avkjøl dem til du er klar til å plante dem. For å lagre frø for mer enn et par måneder, plass den lufttett beholderen i fryseren.