Hvordan å vokse solsikkefrø for å spise

May 30

Solsikker er innfødt til Nord-Amerika. Karbondatering setter solsikker i indiansk kultur så lenge 3000 år siden. Solsikkefrø ble spist, deres oljen ble hentet og de var ground inn mel. Det er mange varianter av solsikker, mange av dem dekorativ. Mens alle solsikker produserer solsikkefrø, produserer ikke alle dem i mengder som er stor nok til å vurdere for innhøsting. Et stort utvalg solsikke kan produsere opptil 2000 frø per hode.

Instruksjoner

•Velg din solsikkefrø. De mest populære typene for å spise er svart frø med en hvit stripe ned. Disse kalles ofte godterier frø. Be om hjelp på din lokale hage senter hvis du er usikker. Frøene du plante vil være det samme som frøene du høste for å spise.

•Velg Spacet hage. Solsikker vokse nesten overalt men blomst best i full sol. Dyrke eller grave opp plass du har valgt. Legger til kompost eller alderen gjødsel i spacet hage er alltid bra for planter og vil hjelpe dem å holde på fuktigheten.

•Plant så mange solsikkefrø eller planter hvis du er transplanting, som i spacet hage. Planter skal være lik avstand rundt 18 inches fra hverandre for mindre varianter og Ben for større. Instruksjoner plante frø pakken for å være sikker. Skyv frø i omtrent en tomme og dekk med jord.

•Supplement med vann etter behov. Solsikker trenger ikke en stor mengde vann å blomstre, men de bør overlates til å tørke ut under tørre perioder.

•Weed din solsikker ofte som ugress konkurrere med dem og ta bort deres næringsstoffer. Mulch mellom planter med høy, halm eller avis å tilbakeholde ugress.

•Harvest din solsikker høsten når blomstene har slått hodet ned og florets i sentrum har krympet. Kutte hodet med ca en fot av stammen gjenværende og henge dem tørke i en varm, godt ventilert sted. Loftet eller toppen av en garasje fungerer godt for dette. Plasser papiret under frøet hoder å fange frø som faller ut i tørking prosessen. Når frø er helt tørr, vanligvis ca en uke etter høsting, riste dem av hodene. Så kan du steke og pakke eller holde i en papirpose i et kjølig, tørt sted til du er klar til å bruke dem.