Hvordan å vokse saftige for kutting

March 23

Hvordan å vokse saftige for kutting

Saftige planter finnes naturlig i tørre regioner. Mange er dyrket som ornamentals for sine uvanlige og attraktive løv, som viser et mangfold av skjemaet spenner fra små, kjøttfulle brosjyrer til ruvende kolonnen som stammer. De er tilpasset for å tåle tørke og ekstreme temperaturer, men bestemt dyrking kravene for hver art varierer fordi noen tåler temperaturer og andre krever varme hele året. Nesten alle arter av saftige anlegget reagerer å kutte forplantning, og selv om den grunnleggende prosessen er den samme, noen er vanskeligere å rot enn andre.

Instruksjoner

•Kontroller saftige anlegget for underskriver av lidelsen før du tar en klippe. Velg en klippe med plumpe kjøtt og kraftig, pålitelig vekst. Unngå å ta borekaks fra grener eller pads med myke flekker, rynker eller siver sår.

•Rengjør et verktøy kniv med rubbing alkohol før klippe saftige anlegget. Fukt en bomullsdott eller pad med alkohol og tørk bladet flere ganger. La bladet tørke før du bruker den.

•Determine lengden på kutte i henhold til saftige anlegget. Ta 4 - 7 tommers lang borekaks fra kolonne-formet kaktus eller 3 - 6 tommers lang borekaks fra forgrening sukkulenter med kjøttfulle forlater. Ta en hele pute når du arbeider med en segmentert eller padle forgrenet, saftig.

•Sett på skinn arbeid hansker for å beskytte huden fra spines eller irriterende sap karakteristisk for mange saftige arter. Hold den saftige stadige med tang hvis saftige er spiny. Gjøre et kutt på en 60 graders vinkel med ren verktøy kniv. Klipp opp mellom segmentene når kutte fra en segmentert eller padle forgrenet art.

•Plasser saftige kutte på et kjølig, tørt sted med lys å tillate cut å helbrede eller ufølsom. Tillate cut å helbrede for omtrent en uke når arbeider med smale borekaks og opptil 30 dager når du arbeider med større borekaks. Sjekk det kutte slutten av saftige for en lyse, herdet lapp over såret, det er klar for planting. Liten røtter vises som saftige kutte stivner, indikerer det er sunt og vil vokse godt.

•Plant i 4-tommers plast Potter når heie liten saftige borekaks og bruk 8-tommers plast Potter når heie en hele padle eller svært store kolonne-type kaktus. Kontroller plast barnehage pottene inkluderer flere drenering hull.

•Fyll bunnen halve potten med en blanding av 3 deler perlitt og 1 del saftige potting blanding. Nestle det kutte slutten av saftige i perlitt og jord blanding, og fyll ut rundt med mer av blandingen til potten fylles, og bunnen en tredjedel av saftige skjæring er gravlagt. Kontroller skjæring er oppreist og solid i potten.

•Drizzle vann på jord blandingen like før det er jevnt fuktig. Vann saftige kutte bare når jord blanding føles tørr 1/2-inch under overflaten. Unngå over-vanning borekaks fordi de råtne lett.

•Plasser potted saftige kutte sted med lys og temperaturer over 75 grader Fahrenheit. Direkte morgen eller kveld sollys er tillatt, men unngå å utsette den saftige klippe til solen til det er opprettet.

•Se om tegn til roten vekst i to til seks uker med forsiktig dra på kutte mens fatte den med en tang. Sterk motstand mot bevegelse viser utviklingen av røtter.

•Hold kutte i sin opprinnelige potten frem til neste våren. Repot det. i en større beholder fylt med like deler perlitt og saftige potting blanding.

Tips og advarsler

  • Ta saftige stiklinger på forsommeren best resultat.