Hvordan å stoppe et tre fra voksende

June 19

Trær vokser til de når høyden og størrelse som deres genetisk programmering tilsier. Kan du stoppe treet vekst? Svaret er både Ja eller nei.

Instruksjoner

•Prune tilbake jevnlig. Avhengig av treet, kan du opprettholde et tre gren diameter gjennom vanlige beskjæring praksis. Dette stopper ikke treet fra å vokse, men kan kontrollere størrelsen til en viss grad. Merk at på noen trær, nytt treverk hvor neste års blomstrer vises, så du kan ofre noen trær skjønnheten av stadig klippe dem tilbake.

•Plant smart. Ofte folk plante saplings steder uten tanke treets fremtidig vekst. Dette tvinger dem til å beskjære tungt eller drepe treet, og selv med tunge beskjæring, treets stammen og røttene fortsetter å vokse, noen ganger med ødeleggende konsekvenser. Finn ut om en moden mål og voksende atferd så du velger riktig sted.

•Hard det. Treet vekst tendens til å oppstå på slutten av grenene og treets øverst. Du kan kutte ny vekst under vekst punktet til "topp" treet. Imidlertid vil forskjellige trær reagerer forskjellig – noen sende ut ny vekst fra begge sider av kutt, opprette en gaffel i treet og fortsette å vokse. Noen vil slutte å vokse og begynner å vokse.

•Velg en dverg eller miniatyr variasjon. Mange trær har blitt avlet av barnehager i dverg eller miniatyr størrelser å imøtekomme dagens mindre verft, som betyr de slutte å vokse mens fremdeles en relativt liten (i motsetning til sine ikke-dverg fettere), og være mer kompakt og håndterlig.

•Kill treet. Dette er ekstreme løsningen, og den eneste reelle måten å stoppe bokstavelig talt et tre fra voksende. Treet er det - med mindre det er død - vil den fortsette å vokse.

Tips og advarsler

  • Når du planlegger å plante et tre, Rådfør deg med din lokale planteskole om treets egenskaper, størrelsen og plasseringen du vil ha det i hagen din. Kontroller at "søte lille sapling" ikke vokser gigantiske på feil sted.